Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C++, vagy Python?

C++, vagy Python?

Figyelt kérdés

Melyikkel kezdjem? Igazából mindegyiknek tudom az alapjait, habár én inkább weboldalt fejlesztenék, de szerintem elsőre nekem túl nagy falat lenne.

Esetleg, mit ajánlotok?

2017. jan. 20. 18:59
 1/10 anonim ***** válasza:
0%

Egyik sem.

Kezdd nyugodtan a weblap fejlesztéssel.

Ha ezt tartod túl nagy falatnak, akkor c++-ban a hello world is vérpisilés lesz.

2017. jan. 20. 19:10
 2/10 A kérdező kommentje:

C++-ban megy a helloworld, egy videós sorozatát néztem, 10. résznél tartottam, de sajnos idő hiány miatt elhanyagoltam.

Akkor kezdhetném php-val?

Nem túl nehéz?

Belekóstoltam egy kicsit a Javaba, de nekem annyira kínai volt, hogy hanyagoltam is.

A Python nem nehéz nyelv, a C++ sokkal nehezebb, de nekem az a baj, hogy egyik se tudja azt, amit én szeretnék. (Weblap, szerintem azzal lehet a legjobban pénzt keresni)

2017. jan. 20. 19:43
 3/10 A kérdező kommentje:
Olvasgattam, és azt mondták, hogy JavaScript tudás nélkül bele se kezdjek ://
2017. jan. 20. 19:45
 4/10 anonim ***** válasza:
45%

Alapvetően minden nyelvnél ugyanaz a lényeg.

Csak a szintaxis és a nyelv adott feladatra való alkalmassága lesz más.

A C++ elég sok terhet ró egy kezdőre, a pythonnak más bajai vannak. Én a pascalt tudnám javasolni, mert ahhoz van magyar oktatóanyag, egyszerű nyelv, erősen típusos, ami nagyon fontos és ami szintén lényeges, nagyon jól olvasható, mert ez egy kezdő számára létkérdés, ugyanis az alapok elsajátítása után mások kódjának olvasásából tanul, fejlődik a legjobban. Ezt az olvashatóságot a c jellegű szintaxissal bíró nyelvek nem biztosítják.

2017. jan. 20. 20:11
 5/10 anonim ***** válasza:
A Python egyszerűbb, a C++ tartalmasabb. Igazából egyiket sem javaslom kezdőnyelvnek. Dragon javasolta a Pascal-t, és igazából azt tudom támogatni. Nem túlzottan látványos, de az kifejezetten oktatónyelv. A webbel viszont nem hiszem, hogy kezdetben kéne foglalkoznod, a HTML-nek a programozáshoz vajmi kevés köze van, a Javascript olyan összehányt nyelv, hogy abból csak rosszat fogsz tanulni, a php pedig nemcsak hogy a legkevésbé sem látványos, de szintén nem egy remekbeszabott nyelv.
2017. jan. 20. 20:45
 6/10 anonim ***** válasza:
Más területeken használják. Attól függ mivel akarsz foglalkozni.
2017. jan. 20. 20:49
 7/10 anonim ***** válasza:
#6 Frászt függ attól. A kezdőnyelv lényege a tanulás, nem az, hogy majd azzal helyezkedjen el. Mire munkaképes lesz úgyis legalább 3-4 nyelvben el fog mélyedni tüzetesebben.
2017. jan. 20. 20:51
 8/10 anonim ***** válasza:

A C++ komolyabb szinten nagyon bonyolult, tehát stabil angol tudás nélkül ebbe nem érdemes belekezdeni, nincsen értelmes modern C++ tutorial/könyv. Én C++ nyelvel kezdtem, ahogy sokan mások is, tehát természetesen ezzel is lehet.

A Python pedig jó kis scriptnyelv, gyorsan össze lehet benne dobni hasznos dolgokat, és jól lehet hasznánli a C++ mellett.

2017. jan. 20. 20:59
 9/10 anonim ***** válasza:
Az én ajánlatom kezdőnyelvnek: Python, Ruby, Lua, Java, C#. Választhatsz mást is, ha ezek nem tetszenek.
2017. jan. 21. 18:47
 10/10 BTzone509 ***** válasza:
Akkor jo mar ha ilyen szinten nem kezd bele mert szinte minden nyelv high level language es kell hozza angol.. C#-ot kezdd el nyugodtam sok anyag van hozza a neten:)
2017. jan. 25. 03:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!