Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Valaki Segítene?

Valaki Segítene?

Figyelt kérdés

Lazarusban alkalmazást csináltam hogy tanuló neve.

Öt tantárgyat ki is tettem. A nyomógombot is kitettem el is neveztem átlagszámitásra. A végén kellene egy kis segitség hogy ha az öt tantárgy mellé oda irok 1 töl 5 ig számot, akkor számitsa ki az átlagát.

2017. jan. 13. 12:37
 1/6 anonim ***** válasza:
(a+b+c+d+e)/5
2017. jan. 13. 12:44
 2/6 anonim ***** válasza:
húha...
2017. jan. 13. 13:11
 3/6 SimkoL ***** válasza:
A Pascal 'kényes' a típusra, ezért ha változóban akarod az átlagot megkapni és szöveggé konvertálni megfelelőt válassz - ne egészt -.
2017. jan. 13. 13:25
 4/6 anonim ***** válasza:
Eddig jó.
2017. jan. 13. 13:49
 5/6 tabaki ***** válasza:

Gondosan titkolod, hogy mi a tulajdonképpeni problémád, úgyhogy csak tippelem, hogy szövegablakokban kéred be az adatokat, és azokkal szeretnél számként dolgozni. A szövegablaknak a Text tulajdonságára van szükséged, és ezt kell átalakítanod egész számmá. Valahogy így:

var magyar, matek, kemia, fizika, angol : integer;

...

magyar := StrToInt(magyarEdit.Text); // stb.

A várhatóan törtszám eredményt pedig lebegőpontos számból szöveggé alakítva kell kiírnod valahová:

eredmenyAblak.Text := FloatToStr((magyar + matek + kemia + fizika + angol) / 5);

2017. jan. 13. 20:16
 6/6 tabaki ***** válasza:

Így szerencsésebb, mert 2 tizedesjegyet ír ki:

eredmeny.Text := FormatFloat('0.00', (magyar + matek + tori + fizika + kemia) / 5);

(Ha nem Editbe, hanem mondjuk StaticTextbe írod az eredményt, akkor Text helyett Caption.)

[link]

2017. jan. 13. 21:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!