Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Programozók. Melyik programmal...

Programozók. Melyik programmal kezdjem a programozást? (többi lent)

Figyelt kérdés
Sziasztok ! Egészségügyi okokból egy ideig itthon kell lennem.Az egészségügyi problémát nem szeretném részletezni.De életben maradok,és minden jó lesz,minden rendben lesz.Mindig érdekelt a programozás,csak sosem kezdtem hozzá,és most van időm.Olyannal szeretnék kezdeni ami alap,és könnyen megértem a lényegét,vagy hogy hogyan is működik a programozás.Ebben szeretném kérni a segítségeteket !

2017. jan. 12. 16:08
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Ja ,és a 0-ról kezdem EMBER ! Szakács szakmám van,majd a kezedbe adok egy fakanalat,és rád bízom az éttermet hogy csinálj meg mindent egy magad ! Úgy hogy nem tudsz főzni ! Na ilyen helyzetben vagyok én most a programozással.Látom nagyon ÁTÉRZED A HELYZETET !
2017. jan. 13. 11:44
 12/16 A kérdező kommentje:
Ezt az egyetlen egy kérdést írtam ki,és csak a negatív hozzáállás van.Segíteni NEM TUD ! De le akar beszélni ! Semmi kedvem vitatkozni.Azt a két hasznos hozzászólást kimásoltam jegyzet tömbbe linkekkel együtt,és csinálom.Akik segítettek azoknak még egyszer köszönöm szépen az idejüket !
2017. jan. 13. 11:50
 13/16 anonim ***** válasza:

"Könyvtárba menjek ? 3 hónapja nem tudtam elhagyni a házunkat."

A világ legnagyobb könyvtárában tekeregsz jelenleg is. A neve internet. Telve annyi információval amit 500 év alatt sem lennél képes befogadni. A te bajod más. Az, hogy alkalmatlan vagy arra amit szeretnél. Benned csak az óhaj van meg. Az meg kevés.

2017. jan. 13. 12:16
 14/16 SimkoL ***** válasza:

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy főzni és programozni is tudok ??, szeretek. Hát hatalmas nagy eltérés van a kettő megtanulása között, de kár lehet is párhuzamokat vonni. Mindkettőhöz kell lexikális tudás - hozzávalók - és kell érzék. Ha nem érzem jól, tisztán az ízeket, nem lesz belőlem jó szakács, ha nem érzek rá egy probléma megoldására a programozásban nem lesz belőlem jó programozó.

Ha humánabb beállítottságú vagy akkor a Pascal a nyerő nyelv kezdésnek, igaz a szintaxisa - értsd nyelvezet, kifejezési formák, szabályok vagy hogy is fordítsam - nem hasonlít a mai trendi nyelvekre. Saját célra a Lazarus / Free Pascal / Delphi tökéletesen elég. A Python nagyon 'tömör' nyelv, pár alap dolgot talán át is ugrik és nem nagy barátja a Windowsnak, a Linux rendszereken talán már mindenütt alap, alapból telepedik. Akkor ajánlom ha jó a felfogó, probléma megoldó készséged. A C# szintén 'beszédes' nyelv szintén nem olyan rossz. Amit nem ajánlanék kezdetnek az a C/C++, bár ha ezekben tudnád megszerezni az alapokat akármi is lehetne később, de otthon, egyedül nagyon-nagyon nehéz, sőt sok embernek még az oktatás keretein belül sem megy. A Basic, Visual Basic, VBA, VBS is inkább a Pascal alapú nyelvekhez hasonlít abból a szempontból, hogy a nyelvezete, szintaxisa ?? is egyedi. Akkor érdemes tanulni ha Excel, Word makrókat is szeretnél később írni vagy ha a VB.NET a későbbi cél. Neked kell eldönteni, bele kell 'szagolni' több nyelvbe is, amelyik tetszik azon a vonalon kell tovább haladni.

Nem ejtettem szót sok nyelvről, mert csak az alapozásról beszélünk és a fenti nyelveket tartom egy nagyon kezdőnek jó alapozásnak. Nem véletlenül maradt ki az istenített Java, abszolút nulla tudással hatalmas szívás lehet az elején.

2017. jan. 13. 13:09
 15/16 A kérdező kommentje:
Pen-Dragan: A Szent Biliából olvasgasd a Példabeszédek könyvét.Példabeszédek 1fejezet 2.vers:Bölcsesség és erkölcsnek tanulására,értelmes beszédek megértésére.
2017. jan. 13. 16:13
 16/16 A kérdező kommentje:
SimkoL: Köszönöm szépen !
2017. jan. 13. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!