Nincs valami jó tömbös feladatok ami nehezebb?
Nekem van egy jó feladatom, ha ezt megcsinálod, akkor le a kalappal.
Adott egy fájl, ami hosszú számokkal (értsd ez alatt, hogy egy változóban sem tudod letárolni) végzett műveleteket tartalmaz. A program számolja ki ezeket a műveleteket.
oké és pl hogy olvasok be egy ilyet:
8 149 Zeller Zelma ZEP
6 63 Zsoldos Zsolt -
...
én valami for a+i,b+i,c+i,d+i,c+i = []
de ennél nincs jobb és hogy megy a kövi sorra
Gyanítom ezen feladatlap:
4. feladatáról van szó.
Ebben az esetben:
* megnyitod a fájlt,
* beolvasod soronként addig, amíg fájlvégéhez nem érsz vagy beolvasod egy nagy sztringbe, amit a sortörések mentén felbontasz
* az egyes sorokat felbontod szóközök mentén - a kapott értékeket belerakod egy-egy tömbbe (a számokat meg átalakítod számmá, hogy tudj velük dolgozni)
Tegyük fel, csinálsz egy jó kis zenelejátszó programot és szeretnéd, hogy kijelezze a dalszöveget, ahogy megy a zene (ilyen karaoke-féle módon).
Erre lesz jó neked az LRC fájl, ami hasonló, mint a filmben a felirat. Itt egy példa rá:
[ti:Próba zene]
[ar:Kiss István]
[al:Első albumom]
[00:12.53]Ez a dalszöveg első sora
[00:15.00]
[00:16.70]Ez a dalszöveg második sora
[00:18:31]Ez pedig a harmadik
A dalszöveg időzítése ilyen formátumú: [perc:másodperc:századmásodperc]
Nos, a feladat itt az lenne, hogyha tudom azt, hogy a lejátszás 17 másodperc 25 századmásodpercnél tart, akkor írja ki, hogy "Ez a dalszöveg második sora".
Én ezt C#-pban írtam meg a saját lejátszómhoz:
Hopp, ezt nagyon csúnyán elb_sztam:
A dalszöveg időzítése ilyen formátumú: [perc:másodperc:századmásodperc]
Helyesen:
A dalszöveg időzítése ilyen formátumú: [perc:másodperc.századmásodperc]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!