[JS] Canvas context translate értéke hol tárolódik?
Sziasztok,
A problémám az lenne hogy szeretném tranlateval módosítani a context (0,0) pozícióját, de nem feltétlen mindkét koordinátát.
Hogyan tudnám lekérdezni a jelenlegi értékét? (ha az egyiket módosítom akkor ugye a ctx.translate(new_x, old_y) formában kéne lennie a függvényhívásnak, a new_x-et kiszámolom, de az old_y-ról ötletem sincs hol lehetne lekérni)
A probléma hogy ötletem sincs hol állítom be utoljára.
Az oké, hogy osztályon belül trackelhetném a változásokat, de mi van ha osztály kívül állítja valami? Ráadásul vannak .save() és restore() hívások is, szval igazából egy értéket nem is lenne elég trackelni, mivel abból a restore után nem tudom kiszámolni hogy jelenleg mennyi.
Olyan megoldás esetleg amivel lekérhetem? (nyilván a context is tárolja valahol)
Nincs más megoldás, csak ha te mented, mert nem lehet lekérdezni. Valahol belül a böngésző természetesen tárolja a translate értékét, de nincs a javascriptre kikötve, ezért nem lehet lekérdezni.
A save/restore-t is neked kell nyilvántartani és akkor az is meg van oldva. Írsz három új metódust és azokat hívod mindenhonnan a régi translate/save/restore helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!