Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen könyvből tudnám megtanu...

Milyen könyvből tudnám megtanulni a c/c++/c# nyelvet?

Figyelt kérdés

Igazából leginkább a C érdekelne, mert van egy C++ könyvem ami a C és a C++ különbségeit tárgyalja 600 oldalban, de ehhez ismerni kell a C-t. Gondolom ha a C-t megtanulom a többi már könnyebben megy, vagy érdemes csak arra koncentrálnom, amit én szeretnék? Mert eredetileg C++-t akartam, de gondoltam a C megtanulásával nem vesztek semmit.

Már egy ideje keresek könyvet, de nem igen találok. Egy volt, de arra sokan írják, hogy régi. De C és C között van különbség dátumtól függően?

2017. jan. 6. 07:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szerintem tutorialokból kezd el tanulgatni a C++ nyelvet. Nem tudom mennyire vagy kezdő, hogy változók, deklarációk, függvények, paraméterátadás, operátorok, tömbök. Szerintem ennyi tudás teljesen elég ahhoz a könyvhöz ami megvan. Csak ez azért nem két nap, ha nincs más nyelvben sem semmi tapasztalatod.

Illetve ez a könyv még egy ismeretet feltételez, a dinamikus memóriakezelést. Szóval esetleg a mutatókat hozzávehetjük, hogy mik is azok. Utána már bátran elkezdheted, hiszen a C-ben lévő malloc függvényről tesz említést még, de utána a C++-os újítást hozza be.

Ha tényleg kezdő vagy, akkor szerintem a C++ alapjaival kezd, majd forgasd azt a könyvet (vagy add el nekem :D). C#-al szerintem nem érdemes kezdeni, akkor nézz bele ha az oop megvan.

#2-es voltam.

2017. jan. 6. 13:04
 12/15 anonim ***** válasza:

Sajnos C-s könyvet nem tudok. Keress esetleg egyetemi jegyzeteket példakódokkal.

Az ELTE-n c++-al kezdenek. De ott is teljesen a 0-ról, szóval esetleg ezeknek lenne érdemes utánanézned.

2017. jan. 6. 13:07
 13/15 anonim ***** válasza:

[link]

Most találtam hirtelen ezt. De már az elején hibás a kód :D

Tovább nem olvastam bele. Esetleg ez a változat: [link]

2017. jan. 6. 13:13
 14/15 anonim ***** válasza:

De lesz eredmény abból ha c++ al kezd ezt pedig onnan tudom hogy én ezzel kezdtem a c++ 24 órás könyvből és nem bántam meg.

Aztán most c# zok egy ideje mert nagyon megtetszett az unity.

2017. jan. 6. 14:25
 15/15 anonim ***** válasza:
0%

"ezt pedig onnan tudom hogy én ezzel kezdtem a c++ 24 órás könyvből és nem bántam meg.

Aztán most c# zok egy ideje mert nagyon megtetszett az unity."

Na, erre gondoltam, amikor azt írtam, hogy nem lesz eredménye.

2017. jan. 6. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!