Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hol tanuljak programozni?

Hol tanuljak programozni?

Figyelt kérdés
Csak okjs kepzes johet szoba, egyetemet nem tudnek vegezni es nem is ez lenne a fo allasom, foleg mobilos alkalmazasok erdekelnek (android), esetleg weblap szerkesztes, ilyesmiket szeretnek fejleszteni... Milyen programnyelvet\eket lenne erdemes tanulnom es hol tudnatok ajanlani helyeket , tanfolyamokat? Nagyon halas lennek a segitsegetekert. Barmilyren hozzaszolast a temaban szivesen meghalgatok.

2016. dec. 26. 21:02
1 2
 11/14 Almafazek válasza:

Elöttem már írták. Elsőnek programozni tanulj meg, utánna kezdj belemélyedni egy programozási nyelvbe, és szerintem erre a legjobb a C. Rengeteg anyag van fenn hozzá, a szintaxisa nagyon hasonló a javahoz, és ha netalán nem az androidos alkalmazások érdekelnenek, a php, a javascript is ezt a szintaxist koveti nagyából.

És mielött bárki félre értené, nem azért ajánlom a C-t, mert ez a legkeresettebb nyelv, de a legalkalmasabb arra hogy megtanulj programozni. Ha a gondolkozás módot eltudod benne sajatitani, akkor utánna nyugottan jöhet a java, stb. nyelv.

Bizton állítom, hogy ha valaki megtanul rendesen C-ben programozni, sokkal kevesebb idő alatt megtanul más nyelveken is programozni.

Szóval én nem esnék neki egyből egy javanak, mert csak a kedved menne el.

2016. dec. 30. 01:04
 12/14 anonim ***** válasza:

" Elsőnek programozni tanulj meg, utánna kezdj belemélyedni egy programozási nyelvbe"

Tehát előbb kalapálni tanuljon meg, mielőtt kalapácsot venne a kezébe? LOL

Értem én, hogy mit akarnál mondani, de ez a legrosszabb tanács, amit valaha bárkinek is adhatnál.

Programozni megtanulni nem olyan könnyű még MAGAS szintű programozási nyelvvel sem. Papíron meg aztán végképp nagy elszántság kellene hozzá.

"Szóval én nem esnék neki egyből egy javanak,"

Minek essen neki? A C-nek? Csak mert a java is C szintaxist követ, a C-nél lényegesen könnyebben tanulható nyelv, sőt, a tanulható, tehát oktatásra ajánlott nyelvek egyik legkönnyebbike.

2016. dec. 30. 01:58
 13/14 A kérdező kommentje:

köszönöm az eddigi valaszokat

sajnos meg mindig nem tudom melyik nyelvel kezdjem (aki szerint programozni kene megtanuljak eloszor attol azt kerdem h megis hogyan ha nem foglalkozok egy bizonyos program nyelvel) phytont nezegettem de mivel mindenki mast mond nem vagyok biztos benne h ezt erdemes eloszor vegig csinalni.

amilyen nyelveken szeretnek programozni az a java es javascript mert ugy jon le h ezekre van igeny es minden platformra lehet alkalmazast irni veluk (javitsatok ki ha tevedek)

a programozas es a fenti nyelvek elsajatitasahoz milyen tanrendet ajanlotok? az is fontos h itthon minnel konnyebben menjen a tanulas

bocs a helyesirasert

2017. jan. 2. 14:37
 14/14 anonim ***** válasza:

"aki szerint programozni kene megtanuljak eloszor attol azt kerdem h megis hogyan ha nem foglalkozok egy bizonyos program nyelvel"

Aki ezt ajánlotta, azt hanyagold. Azt sem tudja iről beszél, csak azt hiszi, hogy okosat mondott.

Ha otthon, magadtól tanulsz, akkor menj be egy könyvesboltba, válassz ki egy számodra jó JAVA-s könyvet, aminek a nyelvezete közel áll hozzád és annak tematikáját csináld végig, akár tetszik ami következik éppen, akár nem. Ha valamit nem értesz, akkor vagy itt vagy máshol kérdezz rá a problémás részre. Ne keress forráskódokat, ne kutakodj másutt, csak a könyvvel, annak tartalmával foglalkozz, de azzal következetesen. Lépésről lépésre haladj, ne ugorj előre, ne hagyj ki semmit. Ha így teszel, lesz eredménye, ha nem, fölösleges időpazarlás elé nézel.

2017. jan. 4. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!