Hogyan kell kiiratni, hogy minden elem hanyszor jelenik meg a sorozatban?
@SimkoL:
Az éremnek van másik oldala is. Mi van akkor, ha ez az iskolában egy kötelező dolog, amit a diák (jelen esetben a kérdező) magasról lesz_r (ami a kérdés minőségéből nagyon tükröződik), a tanár meg nem tudja tanítani? Szóval arra akarok kilyukadni, hogy a kedves kérdezőnek esze ágában sincs programozónak állni, csak annyi a lényeg, hogy ne bukjon meg belőle. Abban igazad van, hogy a válaszok azok elfuseráltak ebből a szempontból, de az is túlzás, hogy meg akarja érteni a kérdező, hogy mi miért van.
Valóban van valamennyi igazad. Többször is kaptam már privátban üzenetet, hogy neki nem szakmája lesz a programozás, csak járulékos dolog nem is nagyon akarja megérteni. Persze az öszinteségre én is másképpen reagálok, 10-20-50 sornyi kód nem a világ, neki elég az elégségeshez engem nem vág földhöz.
Egyedüli kérésem van csak mindig: ne beszéljen mellé, megértek én minden gondot.
"De könyörgöm be kell 'lőni' a kérdező tudás szintjét."
Egyelőre a programnyelvet próbáljuk belőni... Mi, van, ha a kérdező R nyelven dolgozik? Akkor ennek fog örülni:
sor <- c("cica", "cica", "pocok", "cica", "kutya", 12, 43, "kutya")
table(sor)
A legegyszerűbb (bár nem túl hatékony) megoldás, hogy egy ciklussal végigmész a tömbön. A cikluson belül egy újabb ciklussal megint végigmész rajta, és egy változóban számolod, hogy a külső ciklus aktuális eleme hányszor egyezik a belső ciklus aktuális elemével. A belső ciklus végén kiíratod a külső ciklus elemét és a belső ciklus számlálóját.
i1 = 0
ciklus a tömbön, i1-et mint futó indexet használva
__i2 = 0
__db = 0
__ciklus a tömbön, i2-t mint futó indexet használva
____ha tömb[i1] == tömb[i2], akkor db növelés eggyel
__ciklus vége
__kiír: i1, db
ciklus vége
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!