Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Arcfelismerő elméleti háttere?

Arcfelismerő elméleti háttere?

Figyelt kérdés
nem egy konkrét ember arcára gondolok hanem egy emberi arcra hogyan ismeri fel? szeretnék írni egy olyat,hogy egy fotóból kiszűri az emberi fejet utánna a szemeket száj orr és különböző színű csíkkal benégyzetezi de akkor pixelről pixel szinten mindenféle library nélkül mi a kulcs? egyáltalán már a fejet hogy találja meg? nekem vannak ötleteim erre de azaz érzésem hogy tul nagy szá,ítási kapacitást igényelne de lehet tévedek szóval?
2016. dec. 23. 20:35
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
de én nem egy konkrét arcra gondooltam:D
2016. dec. 24. 19:36
 12/16 anonim ***** válasza:
A válaszoló sem. Nem vagyok jártas a machine learning területén, de nagy vonalakban arra célzott a válaszoló, hogy a több terrányi arckép elemzése során 'megtanulja' felismerni az arcokat egy képen, azok egyedi vonásaival, stb. A machine learning lényege pontosan az, hogy ezeknek a neurális hálóknak beadnak rengeteg referencia adatot, amik elemzése során kialakít egy komplex elemzőmódszert. A dolog pikantériája, hogy ezáltal olyan összetettségű algoritmusokat, programokat képesek előállítani, amiket a fejlesztő maga már képtelen lenne megérteni.
2016. dec. 24. 19:57
 13/16 A kérdező kommentje:
ja persze értem én.. csak azthittem egy arcot azért könnyebb felismerni na mindegy
2016. dec. 24. 20:09
 14/16 anonim ***** válasza:

Olvass utana a cas

cascade algoritmusnak

2016. dec. 24. 22:28
 15/16 A kérdező kommentje:
van köze a kaszkád rulettstratégiának hozzá?
2016. dec. 24. 22:49
 16/16 anonim ***** válasza:
Nem tudom, nem ismerem a rulettstrategiat
2016. dec. 25. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!