Arcfelismerő elméleti háttere?
Figyelt kérdés
nem egy konkrét ember arcára gondolok hanem egy emberi arcra hogyan ismeri fel? szeretnék írni egy olyat,hogy egy fotóból kiszűri az emberi fejet utánna a szemeket száj orr és különböző színű csíkkal benégyzetezi de akkor pixelről pixel szinten mindenféle library nélkül mi a kulcs? egyáltalán már a fejet hogy találja meg? nekem vannak ötleteim erre de azaz érzésem hogy tul nagy szá,ítási kapacitást igényelne de lehet tévedek szóval?2016. dec. 23. 20:35
11/16 A kérdező kommentje:
de én nem egy konkrét arcra gondooltam:D
2016. dec. 24. 19:36
12/16 anonim 

válasza:

A válaszoló sem. Nem vagyok jártas a machine learning területén, de nagy vonalakban arra célzott a válaszoló, hogy a több terrányi arckép elemzése során 'megtanulja' felismerni az arcokat egy képen, azok egyedi vonásaival, stb. A machine learning lényege pontosan az, hogy ezeknek a neurális hálóknak beadnak rengeteg referencia adatot, amik elemzése során kialakít egy komplex elemzőmódszert. A dolog pikantériája, hogy ezáltal olyan összetettségű algoritmusokat, programokat képesek előállítani, amiket a fejlesztő maga már képtelen lenne megérteni.
13/16 A kérdező kommentje:
ja persze értem én.. csak azthittem egy arcot azért könnyebb felismerni na mindegy
2016. dec. 24. 20:09
14/16 anonim 

válasza:

Olvass utana a cas
cascade algoritmusnak
15/16 A kérdező kommentje:
van köze a kaszkád rulettstratégiának hozzá?
2016. dec. 24. 22:49
16/16 anonim 

válasza:

Nem tudom, nem ismerem a rulettstrategiat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!