Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Neuronok és hidden layer szám?

Neuronok és hidden layer szám?

Figyelt kérdés
Ismerkedem a php fann -al, de kb általános kérdés. Honnan tudom, hogy hány hidden layert kell beállítani, mit befolyásol? Ugyanez a kérdés a layerenkénti neuronszámra is él.

2016. dec. 22. 14:01
 1/2 anonim ***** válasza:

Én nem ismerem a PHP FANN-t és azt se hogy milyen hálózatot használ, de általánosságban tudok neked adni egy választ.

Nincs erre képlet, általában csak erős becslést lehet adni és próbálkozni, majd később speciális algoritmusokkal optimalizálni a háló méretét (pl. a redundáns neuronok eltávolításával). Ez utóbbi teljesen opcionális és elhagyható. Ha kezdő vagy, azt tudom ajánlani hogy adj egy erős becslést és indulj el az egyik irányba, változtasd a háló méretét és nézd meg hogy mit tapasztalsz.

Ökölszabályként használhatod ezt kezdésnek: a rejtett rétegek szám legyen alacsony, általában 1 is elég, komplex problémáknál max 2-3, a neuronok szám a rejtett rétegekben legyen kevesebb mint a bemenetek száma, de több minta kimenet száma, valahol a kettő között.

2016. dec. 22. 14:32
 2/2 A kérdező kommentje:
Szoval ez inkabb tapasztalat alapu? Koszonom a valaszod!
2016. dec. 22. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!