Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Alapszintű programozás?

Alapszintű programozás?

Figyelt kérdés

Delphiben dolgozunk... (Pascal prog. nyelv)

Azt szeretném megoldani, hogy ha for ciklussal csinálok három kört és mind a háromnak meg akarom határozni a színét.

2016. dec. 4. 09:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

"HA for ciklussal csinálok három kört ÉS mind a háromnak meg akarom határozni a színét"

Magyarul?

2016. dec. 4. 10:38
 2/13 anonim ***** válasza:
90%

"Azt szeretném megoldani, hogy ha for ciklussal csinálok három kört és mind a háromnak meg akarom határozni a színét"

Akkor nyilván vagy a for ciklus nem jó erre, vagy a színt valamilyen tárolóból kell kivenned (például tömb), amin a ciklussal szintén végigiterálsz.

2016. dec. 4. 10:51
 3/13 A kérdező kommentje:

És azt meg hogy, hogy  "a színt valamilyen tárolóból kell kivenned (például tömb), amin a ciklussal szintén végigiterálsz."?

(Bocs, a kommunikációs és fogalmazás kézségem kicsit nyomi)

2016. dec. 4. 12:06
 4/13 anonim ***** válasza:
Mi a kérdés?
2016. dec. 4. 12:11
 5/13 A kérdező kommentje:

for i := 3 downto 1 do

begin

a := 80*i;

Image1.Canvas.Pen.Width := 5;

Image1.Canvas.Pen.Color := clBlack;

Image1.Canvas.Ellipse (80+a,120,160+a,200);

No, ezt írtam be. És meg is vannak szépen a körök. Most már csak az kéne, hogy hova és mit írjak, hogy minden kör olyan színű legyen amilyet én meghatározok.

2016. dec. 4. 12:21
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Amíg ott tartasz, hogy "mit írjak be és hova" addig felejtsd el a rajzolgatást.

Alapozzál. Mi az a változó, elágazás, tömb, ciklus, láthatóság, függvény, ésatöbbi.

2016. dec. 4. 12:22
 7/13 A kérdező kommentje:

No, igen. De ezeket mégis honnan tudjam? Azt tudom hogy kellene némi alap...meg is van (...többé kevésbé...)

Csak olyant meg nem láttam hogy for cikluson belül szét kell bontani meg jobban. És ehhez kéne segítség...

De nem értem miért írsz egyáltalán a kérdésem alá ha nem is akarsz segíteni....

2016. dec. 4. 12:43
 8/13 anonim ***** válasza:
Látom hogy azt már meg tudtad adni a ciklusban hogy fekete legyen, tehát gondolom csak az kell hogy egyenként meg tudd adni. Akkor mint az előző is leírta kiszedheted pl. egy tömbből a színt, ahol használhatod a ciklusban lévő "i" számlálót indexként
2016. dec. 4. 12:56
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget. Sikerült :-*
2016. dec. 4. 14:05
 10/13 anonim ***** válasza:

"Most már csak az kéne, hogy hova és mit írjak, hogy minden kör olyan színű legyen amilyet én meghatározok."

Canvas.FloodFill(...

2016. dec. 4. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!