Elírt árakra való keresőprogram?
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehet programozni egy ilyen keresőt? Arra gondolok, hogy jó párszor belefutok az árukeresőn hasonlókba: Iphone 6 plus 3000 Ft-ért, Chanel 100 ml parfüm 2600 Ft-ért + sok még sok hasonló elírásba, és ezért gondolkoztam egy ilyen programban.
Válaszokat előre is köszönöm!
Milyenek is a programozási ismereteid?
És mire is lenne jó ez a program?
"És mire is lenne jó ez a program?"
Gondolom arra, hogy jó olcsón megvenné őket. Csak az a baj, hogy szinte fixre veszem, hogy a létező összes webshopnál kint van, hogy az árak változhatnak a vásárlás után is, és ha ez netán megtörténne akkor utána értesítenek, hogy ez a helyzet és elállhatsz a rendeléstől.
Másrészt főleg Vaterán meg a kiskereskedelmi oldalakon ezek nem valós hirdetések, nem azt a terméket kapnád amit megrendelsz.
Egyébként meg lehetne ilyen programot írni, hasonló elven működő programokkal kereskednek például tőzsdéken is.
Most vettem egy parfümöt, 17.000 Ft helyett 7.000 Ft-ra volt elírva.
Nem mondták hogy ők hibáztak-e volna vagy bármi is volt-e az árral kapcsolatban.
Igen, engem konkrétan az árukeresőn elírt árak érdekelnének, most "manuálisan nézem".
Mert ugye az elírás után, mint pl ez az Iphone 6-os is lefagy a honlap, gondolom a "túlrendeltség" miatt.
És elgondolkoztam egy programon ezzel kapcsolatban.
Parfüm 7 ezerért 14 ezer helyett?
Ez mitől elírás? 7 ezret sem ér.
"Most vettem egy parfümöt, 17.000 Ft helyett 7.000 Ft-ra volt elírva. "
Több megoldásom is van:
- Hamisítvány.
- Megvette olcsón nagy tételben külföldről ahogy rohadt sokan csinálják, sikerült megúsznia a vámot és az ÁFA fizetést és tényleg már ilyen nyomott áron is van haszna rajta.
Honnan a frászból gondolod egyáltalán, hogy ez elírás lett volna?
"Honnan a frászból gondolod egyáltalán, hogy ez elírás lett volna?"
No igen. És ugyan miből találhatná ki ugyanezt egy program? :)
Arra gondolnék, hogy a program mondjuk 20 oldalról, vagy akárhányról, kiszámolja egy termék átlagárát. Ezután kétféle módon lehet továbbmenni:
1. Kiszámolja csak 19 üzlet esetében is az átlagárat, 20-szor egymás után, mindig egy-egy más üzletet kihagyva, és ha egyik esetben az átlagár nagyon eltér az eredetitől (mondjuk több, mint 10%al), akkor valószínű, hogy a kihagyott üzlet irreálisan többért vagy kevesebbért árulja a terméket. Le kell ellenőrizni, hogy a kettő közül melyik igaz, és ha az, hogy sokkal olcsóbb, akkor a gép jelez.
2. Megnézi minden üzletben az eltérést az átlagtól. Ha ez nagyobb egy értéknél, pl. 20%-nál, akkor az ár az illető üzletben nagyon eltér, és innen a fent ismertetett rész folytatódik.
Igazából annyira nem is kell ilyeneket számolgatni.
Az árukeresőn szinte minden fent van, több webshopból és számol átlagárat és minimális árat is.
Például (le kell görgetni kicsit):
Mondjuk nem hiszem, hogy ezt a szolgáltatást csak úgy el lehetne érni egy servicen keresztül publikusan, de akár így is ki lehetne belőle hámozni az infókat.
1. Le kell kérni az árakat tartalmazó oldalt
Python esetén ott van erre a PyCurl vagy az urllib2
2. A lekért oldalból ki kell nyerni az árat és a forgalmazót.
Erre meg Pythonban ott a BeautifulSoup.
3. Az áraknak venni kell az átlagát. Ha az átlagtól jelentősen - például a tapasztalati szórás értékétől nagyobban (de jó az előbb említett 20 % is) - eltér az ár, az gyanús.
Az árukeresőhöz csináltam is egy példát:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!