Az lenne a feladatom, hogy: Készíts programot, ami egy létező szöveges fájl tartalmát úgy írja ki a képernyőre, hogy a sorok elé odaírja a sorszámot is! ?
Figyelt kérdés
Azt nem tudom, hogy hogyan kellene hozzáfűzni a sorszámokat. Fseek-el próbáltam, de felülírta az egész szöveges fájlt.
Egyenlőre így állok:
#include <stdio.h>
main()
{
int i;
FILE * f1;
f1=fopen("adat.txt","r+");
char sor [101];
while(!feof(f1)){
fgets(sor,101,f1);
puts(sor);
}
fclose(f1);
}
2016. nov. 27. 12:11
1/5 anonim válasza:
Nem tudom fseek-el mit szerettél volna, de a feladat annyi, hogy soronként olvasol a fájlból miközben egy számlálot növelsz és a kettőt összefűzve írod a képernyőre.
2/5 A kérdező kommentje:
Akkor azt igen :D
De nem tudom,hogy hogyan kellene,hogyan tudnám növelni a számlálót mi alapján? a sorok alapján?
2016. nov. 27. 13:21
3/5 anonim válasza:
Há mér, mi más alapján?
1 sort olvasol, 1-et növelsz.
Ha for ciklust használsz még egyszerűbb a dolog.
C#-ban így nézne ki kb:
for (int i = 1; !file.EndOfStream; i++)
{
Console.WriteLine($"{i}. sor: {file.ReadLine()}");
}
4/5 A kérdező kommentje:
értem köszönöm :)
2016. nov. 27. 19:33
5/5 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!