Programozásban hogyan kell megfogalmazni ha egy feltétel teljesül akkor álljon le a program?
Írtam egy programot c#-ban kb a felénél bele tettem olyan feltétel, hogy ha nagyobb számot adsz meg mint a már előzőleg beírt mondat karaktereinek száma írja ki hogy pl" rossz érték" ki is írj de a program végig fut és hát persze lefagy/kiakad hiszen ha nagyobb értéket adtál meg akkor az utána lévő utasítások nem tudnak lefutni.
Remélem érthetően fogalmaztam, bocs a helyesírási hibákért csak kicsit sietek.
"amikor már 30-at berögzítettél, de még nem zártad le a 'pakkot'"
Ez megint egy tök más usecase.
De amúgy itt is régen rossz, ha "packonként" kelle menteni. Mi van, ha közben a gép maga meghal?
Ugyan úgy kezdheted elölről a 30-at.
Irdatlan sok eset van (sokkal több is), amikor inkább le kell lőni a programot és valóban nem szórakozni, hogy jajj próbáld újra. (Túl azon, hogy bizonyos esetekben ez az újra bekéregetés tök fölösleges komplexitást az a kódnak, ráadásul még értelme sincs.)
Remélem átlátható. És azért lehetőleg csináld azt amit SimkoL mond, nem jó ha csak úgy elszáll a program a fenébe.
static void Main(string[] args)
{
bool isNumber;
int szam;
string valasz;
Console.WriteLine("Írj már be egy számot ami nagyobb 10-nél tesa!");
do
{
valasz = Console.ReadLine();
isNumber = int.TryParse(valasz, out szam);
if (!isNumber)
{
Console.WriteLine("Szám legyen amit beírsz már, hát nem igaz!");
}
else if (isNumber && szam < 11)
{
Console.WriteLine("10-nél nagyobbat írj már be, he'!");
}
} while (!isNumber || szam < 11);
Console.WriteLine("Ügyes vagy!");
Console.ReadKey();
}
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!