Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » UNIX rendszerben van két...

UnleashedMusic kérdése:

UNIX rendszerben van két feladat amit nem tudok megoldani (Shell Script)?

Figyelt kérdés

Valaki ezeket meg tudná oldani? Nemrég kezdtem el tanulni ezt, és nem igazán megy.

1) A kötelező óralátogatás nyilvántartására katalógus rendszert készítettünk. Egy szöveges állományban tároljuk az órák tantárgy azonosítóját ,a tárgy nevét, az órák számát és a maximálisan megengedett hiányzásokat.

Például: Számítógépes alapismeretek:IP-08RTP:14:3

Egy másik állományban tároljuk a jelentkezési adatokat, tantárgy azonosító, felhasználót és az előadásokon való részvételek számát. Készíts shell scriptet ami meghatározza, hogy egy adott tantárgy esetében kik lépték túl a megengedett hiányzást! A két fájl neve lehet rögzített!

Hívás: bukta "Számítógépes alapismeretek"

2)Használjuk az előző feladat katalógus rendszerének adatfájljait. Készítsen shell scriptet, ami megadja egy megadott előadáson résztvevők átlagos számát!

Hívás: atlag "Számítógépes alapismeretek"

2016. nov. 20. 17:47
 1/3 anonim ***** válasza:
Ez nem úgy működik, hogy "nem tudom megoldani, csináljátok meg helyettem". Írd le, eddig mivel próbálkoztál, és hol akadtál el.
2016. nov. 20. 17:50
 2/3 anonim ***** válasza:
Sokan megtudnák, igen.
2016. nov. 20. 17:59
 3/3 anonim ***** válasza:

Siess azzal a beadandóval, lustaság, mindjárt éjfél.

Pár egyszerű Google-keresés célravezető lesz, nevetségesen alacsony tudásszint elegendő ezek megoldásához. Ajánlom inkább az orvosi rendelős feladatot, mivel annak az érdemi kódja egy sor + paraméterként megadott fájl létezésének tesztelése.

2016. nov. 20. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!