A programozóknak nem okoz gondot, hogy változik a szabvány az újabb fordítóknál?
Minden régebben írt cpp programba be kellene írni, hogy using namespace std; meg kitörölni a .h kiterjesztéseket az #include sorokban, ha újabb fordítóval dolgozunk, mint régebben?
Meg ki tudja mi mást kell még átírni?
Declaration syntax error
a using namespace std; sorra nagyon régi c++ fordítóban.
Tehát nem lehet első szabvány
# 11/11 Időpont ma 21:08
Engem sem hagyott nyugodni, csak utánanéztem. A using/*.h már benne van az első szabványban, ami '98-as.
Az első fordítók (79 óta dolgozott ezen Bjarne, mint a C kiegészítése, ezért a .h), még valóban nem rendelkeztek ezekkel.
De '98 óta nincs ilyen probléma.
'98-as hivatalos első szabvány előtt a Borland fordítója volt a legnépszerűbb, az pedig úgy tudom lekezelte magának ezeket a problémákat a szabvány kijövetele után.
A régi fordítóban van string.h állomány, s include ide vagy oda a string var; sorra kidobta, hogy
variable type expected before string, mintha a string szót változóként akartam volna használni.
Mindegy végre találtam normális, naprakész fordítót és fejlesztőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!