Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Most akkor mi a különbség a...

Most akkor mi a különbség a mysql és derby RDBMS-ek között?

Figyelt kérdés

Tudom ,hogy mik ezek és a nagykönyv szerint-amennyit én levettem a tutorialokból,doksikból- az ember vagy mysql-t vagy derby-t használ. [link]

Ami összezavar az a következő kód sor:

static final String JDBC_DRIVER ="com.mysql.jdbc.Driver";

static final String DB_URL = "jdbc:derby://localhost:1527/dbname";

^^ van egy derby engine, ami meg egy mysql drivert használ??? nem értem.

Hasonlattal élve ,hogy mit nem értek: ha a derby az alma és mysql a körte, akkor a fentebbi kódsort azt mondja ,hogy egyek almát ,de csak körtével tudok hozzáférni?

Most itt kicsit összezavarodtam :)

2016. nov. 18. 04:49
 1/2 anonim ***** válasza:
Utánaolvasva a Derby API támogat más SQL adatbázist is. Ebből nekem az következik, hogy a fenti sorokkal szimplán egy MySql adatbázishoz kapcsolódsz a Derby API-jával.
2016. nov. 18. 08:22
 2/2 anonim ***** válasza:

Nem. A fenti kódban épphogy MySQL driverrel akar Derby-hez kapcsolódni. Aminek nincs értelme.

A Derby egy külön RDBMS és leginkább abban különbözik a MySQL-től, hogy embeddelhető, mivel Java-ban írták. Tehát nem kell külön adatbázisszervert telepíteni sehová, az adatbáziskezelő konkrétan maga a library, amit a programodba csomagolsz.

Itt minden le van írva:

[link]

2016. nov. 18. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!