Teljesen 0 programozói, kódolási tapasztalattal, mi lenne a legcélravezetőbb tanulási sorrend?
A programozásban látom a kulcsát egy stabil anyagi háttér megteremtésében, és éppen ezért ismeretlensége ellenére is meg akarok ismerkedni ezzel a világgal! Rengeteg információ, videó, tutorial, könyv stb. van persze a neten, de mint minden témánál, ennél is rendesen megy minden lehordása. Így hát a már tapasztalattal rendelkezők véleményére lennék kíváncsi!
Hogyan induljak el ezen az úton?
Jó tanulónyelv a Pascal mellett a Python, Ruby, Lua, Java, C#.
Ha a Pascallal végigmentél egy-két tutorialon, akkor el kell döntened, hogy merre tovább, és aszerint kell választanod.
Az angolt tanulhatod párhuzamosan a programozással, ha ebből akarsz megélni, akkor kötelező legalább középfokra felhoznod magad.
"C# nagyon jól tanulható, ezerszer többre mész vele ha Java-t akarsz tanulni."
Miért is menne vele többre?
Hát annak nem sok értelme lenne, ha elkezdené a C#-al aztán meg áttérne a Javára, ami szintén OOP nyelv. Akkor már nyugodtan kezdhetné egyből a Javával.
Én a helyedben Pythonnal kezdenék, aztán jöhet a Java.
Esetleg sima C, amin keresztül megtanulod az alapokat és teljesen újfajta szintaktikával se kell majd megismerkedni. Utána jöhet az OOP. Egyetemen is ilyen sorrendben tanítják.
Melyik lenne hasznosabb tehát elsőnek python vagy sima C?
Értem, hogy mindkét véglet hasznos, de melyik út lenne előnyösebb? :)
"elsőnek python vagy sima C?"
Egyik sem.
Már említettem, a pascallal kezdd, ha nem akarod 2 hét múlva feladni az egészet.
A C egy mid-level nyelv, azzal nem tanulunk programozni (amúgy sem menne), a python meg más okokból kifolyólag nem alkalmas tanuló nyelvnek.
Ne hallgass az utolsóra. A Python kiváló tanuló nyelvnek. A legtöbben ezt ajánlják.
A 2. amit a legtöbben ajánlanak kezdőnyelvnek az a C/C++. Én is azzal kezdtem és érdekes módon nem adtam fel 2 hét után.
"A Python kiváló tanuló nyelvnek. A legtöbben ezt ajánlják."
És azért kiváló, mert a legtöbben ezt ajánlják? LOL
Megnézném én azt a C, Cpp tudást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!