Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Melyik programot ajánlanátok...

Melyik programot ajánlanátok sql futtatásához?

Figyelt kérdés
Olvastam az Oracle 11g-ről, de még nem néztem utána. Ti melyik programot ajánlanátok?

2016. nov. 10. 18:10
 1/7 anonim ***** válasza:
mariadb
2016. nov. 10. 18:22
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem itt valami fogalomzavar van. Az SQL egy lekérdező nyelvcsalád, amelynek ugyan van egy alapszabványa, de az egyes nyelvjárások eltérnek egymástól. Mindegyiket a megfelelő adatbázis-kezelő rendszerhez fejlesztették ki, és a saját rendszerében futtathatók a lekérdezései. Pontosan mit szeretnél csinálni?
2016. nov. 10. 18:59
 3/7 A kérdező kommentje:

Van egy "adatbázisom" és azt gondoltam, hogy azokat sql segítségével "rendszerezem" és majd egy c++ nyelven írt programmal dolgozom rajta.

Lesznek bizonyos osztályok, amiknek a példányai az adatbázisban lévő adatokkal "jönnek létre" konstruktor híváskor.

Először ezt úgy oldottam meg, hogy egy excel táblázatba rakosgattam az adatokat és egy libxl nevű keretrendszerrel olvastam be őket, csak az a problémám, hogy az excelnél nem tudok beállítani kapcsolatokat az adatok között, mint pl sql-ben.

2016. nov. 10. 19:50
 4/7 anonim ***** válasza:
Csak hogy értsd: SQL ott kezdődik, hogy van valamilyen SQL szervered. Amihez a megfelelő adatbáziskezelő rendszerrel tudsz csatlakozni. És ezután jön az, hogy SQL-el tudsz "rendezgetni".
2016. nov. 10. 20:14
 5/7 A kérdező kommentje:
Ok, melyik sql szervert érdemes használni?
2016. nov. 10. 20:34
 6/7 anonim ***** válasza:

MySQL Server?

Adatokban matatni meg HeidiSQL, MySQL Workbench.

2016. nov. 10. 21:08
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha homokozónak kell (=kísérletezni akarsz vele), én nem szemetelném tele a gépemet egy DB kiszolgálóval. Van ugyanis olyan, hogy [link] és itt tudsz szórakozni. Nyilván nincs rajta admin jogod, de kétlem, hogy értenél annyira hozzá, hogy azokra szükséged legyen. Ráadásul ha tegyük fel, írsz egy programot, aminek DB kell, ezzel fel tudsz rá csatlakozni. Ez egyébként MySQL adatbázis.
2016. nov. 10. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!