Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mikor kezdték az android...

Mikor kezdték az android fejlesztését?

Figyelt kérdés

Google találatok között általában 2007-et írnak az első androidos telefonra. De gondolom mint az operációs rendszereket, ezt is hamarabb kezdték ötletelni, fejleszteni. Olyat is találtam, hogy Linux alapúak. ami szintén ellentmond a 2007-es kezdéssel..

Az tény, hogy ami közember kezébe kerül mint újdonság, az már a fejlesztőknél évtizedekkel lemaradt technológia. Nem vagyok programozó, de a működési elvekkel nagyjából tisztában vagyok.

A kérdésem eredetet: A 200 éves ember című film. Ugyanis 1999-ben adták ki. A romantikus körítés most mellékes, az csak arra kellett, hogy megtanítsák az embereknek az érzelmi kötödést, a gépekhez. És úgy látom sikerült nekik.

Ugyanis a robot androidos. Ebből is lett a beceneve: Andrew. Mert ugye aminek nevet, pláne becenevet adunk azt emberi érzésekkel is fel tudjuk ruházni.

Amellett, hogy érdekesre sikerült a film, számomra egyben félelmetes. Egy önfejlesztő robot. Aki emberi jogokat követel, ebből kifolyólag. Persze ez a filmben úgy van elültetve, hogy milyen cuki meg aranyos, meg jóindulatú. De a valóságban azért én a programozott metróktól is kiakadok! Lehet védeni, de aki egy kicsit jobban ért a számítógép logikájához, az tudhatja, hogy tökéletesen megírt program nincs! Egy hibalehetőség, amit nem ismer fel a programozott logika és ennyi volt. Kékhalál!

Ha az akkor elkezdett fejlesztéseket csak 2007-ben adták ki, akkor most hol tartanak a háttérben? Amikről nincsenek cikkek sem?

2016. okt. 30. 21:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

"ha állítólag marha idegesítő vagyok.... "

Ezért itt van inkább magyarul, csak olvass, addig se kérdezel:

[link]

2016. okt. 30. 23:00
 12/20 anonim ***** válasza:

"Olyat is találtam, hogy Linux alapúak. ami szintén ellentmond a 2007-es kezdéssel.."

Pontosan mi mond ellent minek?

2016. okt. 30. 23:19
 13/20 A kérdező kommentje:

az a rész már megválaszolódott magától :D

Elírtam: 2003.

Az android mint olyan, eredetét fáradozom megfejteni, nem nagy valami annak aki benne van, de nekem most minden infó új. És a kérdés alatt feltüntetett összefüggések tekintetében.

Nem óhajtok idegesíteni senkit, aki ezt érzi, nem értem minek olvasgatja a hülye okfejtéseim. De mindenesetre már a telefonos részén túl vagyok. Az ellentmondás amiatt alakult ki bennem, hogy az alapítás 2003ban volt wiki szerint, de a linux az jóval régebbi, szóval az eredete se biztos, hogy ez az év. De ha bárkit megnyugtat, rájöttem, hogy hülyeség, :D :D :D :D de vonatkoztassunk el a telefonoktól, a robotok rendszerét is androidnak hívják... mint már említettem.. arról semmit nem találok! Lehet, hogy béna vagyok.

2016. okt. 30. 23:34
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Semmilyen robotok rendszerét nem hívnakn androidnak.

Engedd már el ezt a baromságot.

2016. okt. 30. 23:37
 15/20 A kérdező kommentje:

OK. Köszi! Valószínű az lesz :D

Csak az, hogy ezekben a filmekben is android kifejezés van. És megfogott az összefüggés. Ami mint kiderült nem is függ össze... ez kiborító. Vagy több sci-fi-t kéne néznem, hogy ne legyen ekkora újdonság? Hogy mi minden van a régi filmekben ami mára valóság?

2016. okt. 30. 23:51
 16/20 anonim ***** válasza:

[link]

És akkor zárjuk rövidre a témát.

2016. okt. 31. 00:13
 17/20 anonim ***** válasza:

"Hogy mi minden van a régi filmekben ami mára valóság?"

Melyik régi filmben láttad ezt az oprendszert?

A céget amelyik a fejlesztéssel foglalkozott, Androidnak hívták. De a névadás csupán ennyi. Talán nem sejtették hogy ekkora problémát fognak vele okozni.

[link]

2016. okt. 31. 07:52
 18/20 tabaki ***** válasza:
Abból, hogy egy kifejezést valamikor, valamire már alkalmaztak, nem következik, hogy már akkor is a mostani értelmében volt használatos, még akkor sem, ha a mai névadókat a hajdani megnevezés ihlette meg. Tanulhattad töriből, hogy a középkori jobbágyokat robotra kötelezték -- na, erre varrjál gombot. Nyilvánvaló, hogy Karel Čapek éppen ennek a szolgamunkának nyomán nevezi így a színdarabjának mesterséges munkásait, de attól még nem ugyanaz a szó jelentése, mint ahogy napjaink tágabb értelemben használt robot szava sem csak a Čapek vagy Asimov által népszerűvé tett emberszabású gépet jelenti. Ma azt inkább androidnak nevezzük...
2016. nov. 2. 14:24
 19/20 anonim ***** válasza:

Erről egy gyerek versike jut eszembe:

Miért teve a teve?

Mert ez a neve.

És ha más neve volna?

Már nem teve volna?

2016. nov. 2. 14:43
 20/20 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a segítséget!

A kérdést friss élményében tettem fel, nem néztem mépg utána de sejtettem, hogy valami ilyesmi. Olyan 23:51-re rájöttem a tevés összefüggésre is, azért nem erőltettem tovább, de attól függetlenül kívülállóként érdekesnek tartom.

2016. nov. 13. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!