Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mikor kezdték az android...

Mikor kezdték az android fejlesztését?

Figyelt kérdés

Google találatok között általában 2007-et írnak az első androidos telefonra. De gondolom mint az operációs rendszereket, ezt is hamarabb kezdték ötletelni, fejleszteni. Olyat is találtam, hogy Linux alapúak. ami szintén ellentmond a 2007-es kezdéssel..

Az tény, hogy ami közember kezébe kerül mint újdonság, az már a fejlesztőknél évtizedekkel lemaradt technológia. Nem vagyok programozó, de a működési elvekkel nagyjából tisztában vagyok.

A kérdésem eredetet: A 200 éves ember című film. Ugyanis 1999-ben adták ki. A romantikus körítés most mellékes, az csak arra kellett, hogy megtanítsák az embereknek az érzelmi kötödést, a gépekhez. És úgy látom sikerült nekik.

Ugyanis a robot androidos. Ebből is lett a beceneve: Andrew. Mert ugye aminek nevet, pláne becenevet adunk azt emberi érzésekkel is fel tudjuk ruházni.

Amellett, hogy érdekesre sikerült a film, számomra egyben félelmetes. Egy önfejlesztő robot. Aki emberi jogokat követel, ebből kifolyólag. Persze ez a filmben úgy van elültetve, hogy milyen cuki meg aranyos, meg jóindulatú. De a valóságban azért én a programozott metróktól is kiakadok! Lehet védeni, de aki egy kicsit jobban ért a számítógép logikájához, az tudhatja, hogy tökéletesen megírt program nincs! Egy hibalehetőség, amit nem ismer fel a programozott logika és ennyi volt. Kékhalál!

Ha az akkor elkezdett fejlesztéseket csak 2007-ben adták ki, akkor most hol tartanak a háttérben? Amikről nincsenek cikkek sem?

2016. okt. 30. 21:28
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Nem vágom, mit értesz az alatt, hogy "androidos" a robot. Az "android" szó régóta ismert, jelentése: emberszerű robot. Az Alien filmekben is volt és még egy csomó másik sci-fi filmben/könyvben.

És egy apró infó: a film Isaac Asimov 1976-os novellájából készült.

2016. okt. 30. 21:36
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Namármost, a szintetikus humanoidoknak (->android) és az operációs rendszernek semmi köze nincs egymáshoz a neven kívül. Android kifejezést nagyon régóta használják.

Operációs rendszert pedig 2003 körül kezdte fejleszteni a hasonló nevű cég, amit 2005-ben vásárolt fel a Google.

Szoftver vezérelt eszközöktől pedig nem kell feltétlenül félni. Pont a fontosságuk miatt sok biztonsági megoldást építenek be, hogy egy hiba ne okozhasson katasztrófát. Repülőgépeknél is régóta fly-by-wire megy a vezérlés, azaz lényegében számítógépet irányítanak a pilóták, amelyek vezérlik a csűrőket. Mégsem nagyon szokott gond lenni belőle...

2016. okt. 30. 21:46
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Ennek mi baj van az agyával?
2016. okt. 30. 21:47
 4/20 A kérdező kommentje:

Nem olyan apró infó, köszi! :D

Azt értem alatta amit mondanak. Alien-t nem láttam, nekem ez a téma mint olyan vadonás új! Nem vagyok naprakész a fejlesztésekből, de érdeklődöm, ha rámjön.

Nem maga a tény, hogy ilyet csinálnak, hanem ez a kifejezés ilyen formában. Van több film ami ezeket a sztereotípiákat akarja elültetni, mint az én a robot vagy hasonlók, de az, hogy androidnak nevezik...

Ezért is próbáltam volna önállóan megtudni mi az az android, de valószínű rossz helyen kerestem, mert csak a telefon programozásról adott ki linkeket.

De gondolom, hogy nem csak telefonra jók. A látványon kívül, miben más mint mondjuk egy Windows?

Ha többet tudnék az android rendszerről nyilván értelmesebben fogalmazom meg a kérdést, de így, hogy most próbálom utolérni a kort, így maga a kérdés megfogalmazása is nehéz... de remélem érthetőre sikerült.

2016. okt. 30. 21:51
 5/20 anonim ***** válasza:

"A látványon kívül, miben más mint mondjuk egy Windows?"

Onnan, hogy ez egy telefonra készült operációs rendszer (bár a Microsoftnak újabban már az a heppje, hogy egy rendszeren fusson minden a telefontól a kávéfőzőig)

A kérdésnek annyi jelentősége van, mint megkérdezni, hogy miben más a Coca Cola, mint a Pepsi. Mindkettő kóla, ki-ki eldönti, melyiket preferálja.

Nagyon nagy képzavarban vagy, ahogy nézem. Az android, mint kifejezés igen régi, és mint már írták, emberszerű robotot jelöl. A telefonokon található Android meg egy operációs rendszer neve, hívhatnák akár PistaOS-nek is, tök mindegy. Hogy miért épp androidnak hívják, kérdezd meg az eredeti fejlesztőit. Nem több, nem kevesebb, mint bármilyen más operációs rendszer.

2016. okt. 30. 22:01
 6/20 A kérdező kommentje:

Most láttam a többi hozzászólást. Az a baj az agyával.... ha már "ő" lettem, hogy használja. Az, hogy nem foglalkozom napi szinten a kérdéssel, nem jelenti azt, hogy hülye vagyok. :D

De ha már nem találok róla infót a múltból, segítséget kérek olyanoktól akik esetleg tudnak és akarnak válaszolni.

Jobb későn mint a fától az erdőt. Ahogy a népi bölcsesség is hangzik....

A mai világ ebbe nő bele, így jó tisztában lenni a dolgok következményeivel, és azzal, hogy ez honnan indult. Az ahol most tartunk, nagyjából megvan, de még veterán koromból sem emlékszem az eredetére, mert még nem éltem.

Ezek az önvezérelt dolgok látom, hogy működőképesek, de azért hamarabb megbízok egy emberben mint egy gépben ha nem baj. Lehetne csodának is tekinteni ezeket a fejlesztéseket, de a feltünési viszketegségük ezeknek a fejlesztőknek nem veszi figyelembe az ember fontosságát. De most nem ezt a részt akarom kielemezni, vagy nem itt.

Ahhoz, hogy nagyjából valós képet kapjak a mai állapotukról, szeretném tudni, honnan indult.

Vagy esetleg milyen irodalmat......pfff....cikket( letöltöm az alkalmazást :D ) kéne elolvasnom.

2016. okt. 30. 22:10
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Hallod mi a szarnak ez a szófosás?

Írd már le egy rövid, értelmes mondatban, hogy mit akarsz tudni, vagy ha ezt nem sikerül összehozni, akkor ne erőltessük már a dolgot.

2016. okt. 30. 22:16
 8/20 anonim ***** válasza:
Az embernek óhatatlan vágya, hogy mindent irányítson, amit csak tud. Így ha akarna sem készítene olyan eszközt, ami kicsúszhat az irányításából.
2016. okt. 30. 22:18
 9/20 A kérdező kommentje:

Gondolom egyikőtök sem papagáj:

Hülye vagyok, műveletlen vagyok, hogy nem tudok ilyen alap dolgot...stb.... Elmondtam... gondolom nem akartok utánozni.

Egész jó hasonlat a kóla...de ott majdnem csak a cimke más, meg más vízzel hígitják a szörpöt.

Nincs jelentősége, nem befolyásolja a történelem menetét ez az igen magas röptű kérdés, azonban kíváncsi vagyok rá, attól függetlenül, hogy nem születtem programozónak.

Nem akarok belemenni a bináris kódrendszerébe meg a mittudomén mijébe.... de az oltások között( ami marha fontos ki nem lehet hagyni) azért van ott számomra hasznos válasz.

Pl: az, hogy 2003-ban felvásárolták. Ez számomra kívülállóként annyit jelent, hogy volt valami amit elkezdtek egy úton hajtani, mivel más cégé volt azlőtt más elveket tartottak szem előtt. aztán a felvásárlás miatt, teljesen más irányt vett a fejlesztés. Mondjuk erről is találtam egy nekem szintén újdonságot: Fényképezőkhöz találták ki eredetileg! És az a logika ami alapján működnek a telefonok meg mostmár az undorító win10...

Meg a kávéfőzők!

Szóval pls!!!!!! Linkeltek nekem valamit h ne tépjük itt egymás idegeit? ha állítólag marha idegesítő vagyok....

Mert kíváncsi vagyok az eredetére, és ez olyan marha nagy baj... vagy hasonló infók érdeklek róla mint pl ez a felvásárlás téma.

2016. okt. 30. 22:30
 10/20 anonim ***** válasza:
2016. okt. 30. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!