Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Csinált-e már valaki okostelef...

Csinált-e már valaki okostelefonból szervert?

Figyelt kérdés

Szükségem lenne egy viszonylag alap Sql adatábzisra, amit neten keresztül bárhol el tudnék érni telefonról. Eddig azt nézegettem, hogy erre a legköltséghatékonyabb megoldás egy Azure-n létrehozott db lenne.

Most viszont eszembe jutott egy eléggé idiótának, viszont baromi olcsónak tűnő megoldás. Egy gyors Google keresés után kiderült, hogy ilyet már csinált más is. Okostelefont beüzemelni szervernek :D

Végül is csak kell egy elfekvőben lévő, már nem használt telefont, rárakni wi-fi közelben egy töltőre, aztán hadd menjen.

Valaki csinált már ilyet, van vele tapasztalata?

2016. okt. 29. 23:41
 1/10 anonim ***** válasza:
Igen: "Egy gyors Google keresés után kiderült, hogy ilyet már csinált más is."
2016. okt. 29. 23:49
 2/10 anonim ***** válasza:
Én a helyedben vennék egy raspberry pie zerot. pimoroni.com
2016. okt. 29. 23:54
 3/10 anonim ***** válasza:
Ha csak egy felhasználó használja max. olyan párszáz-párezer rekorddal, arra jó. Több millió soros adatbázisra és 80 felhasználó kiszolgálására kevés.
2016. okt. 29. 23:55
 4/10 anonim ***** válasza:

Konkrétan csináltam, de nem sokáig volt rá szükségem.

Egyébként ennyire fontos az olcsóság, hogy egy asztalon heverő régi telót használnál ilyenekre?

2016. okt. 30. 00:11
 5/10 A kérdező kommentje:

"Egyébként ennyire fontos az olcsóság, hogy egy asztalon heverő régi telót használnál ilyenekre?"

Hobbiprojekt csak.

" Ha csak egy felhasználó használja max. olyan párszáz-párezer rekorddal, arra jó. Több millió soros adatbázisra és 80 felhasználó kiszolgálására kevés."

Csak pár felhasználó, szerintem max 1-2 ezer rekorddal és szökőévente se lenne két ember aki egy időben használja :D

2016. okt. 30. 00:13
 6/10 anonim ***** válasza:
Orange Pi One + armbian a megoldás.
2016. okt. 30. 06:20
 7/10 anonim ***** válasza:
2016. okt. 30. 21:22
 8/10 anonim ***** válasza:

Én már csináltam ilyet.

A barátnőm alcalel mobilját használtam fel a célra, meg egy 8 GB-s SD kártyát, amin az adatok voltak, vagy 1000 db .pdf file meg források állományai. Úgy bő fél évig ezt használtam, mert minden gépemről elértem és mert kényelmes volt, ráadásul egy fillérembe sem került, mert a hozzávalók adottak voltak. Most is hasonló van lényegében, csak az alcatelt felváltottam egy vodás MiFi eszközre, a 8-as SD-t meg egy 32-esre.

2016. okt. 31. 04:52
 9/10 A kérdező kommentje:
Pen-dragon, esetleg ha még tudsz valamilyen jó forrást, ahonnan neked is sikerült összehoznod, akkor megosztanád itt?
2016. okt. 31. 12:27
 10/10 anonim ***** válasza:

1 db androidos telefon.

1 db SD kártya.

Zip7 szoftver (apk). Ebben ott van ftp és http szerver is.

2016. okt. 31. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!