Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan ellenőrizzem, hogy nem...

Hogyan ellenőrizzem, hogy nem üresek-e a form mezői, mielőtt adatbázisba küldöm az adatokat?

Figyelt kérdés

Értem én, hogy !empty, de ha azt írom, hogy:

if (!empty($_POST["akarmi"]) && !empty($_POST["akarmi2"]) )

Akkor már nem ellenőrzi a feltételt, hanem hibát ír ki, hogy nem definiáltam az $sql változót, amivel az insert into-t létrehozom. Több feltételt nem tudok ellenőrizni ebben az esetben. Miért? Pont az lenne a lényeg, hogyha nem üres az egyik mező és nem üres a másik mező stb... akkor küldje csak be adatbázisba. Hogy a fenébe lehet ezt megoldani, eddig ezt használtam, csak nem adatbázissal, hanem mondjuk email küldéssel, és ott bevált.

2016. okt. 20. 00:06
 1/4 A kérdező kommentje:
Boolean változónál nem működik az empty() függvény. Abban akartam megadni a férfi/nő adatot, de nem megy, mindig üresnek érzékeli, ha a value-t 0-1-re állítom.
2016. okt. 20. 00:16
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A 0 is üres, tehát így nehéz lesz!

isSet() -et is használhatod kombinálva,

illetve ahol számot vársz azt is nézheted,

hogy if(is_int($_POST["akarmi"]) $_POST["akarmi"]<=0)

2016. okt. 20. 05:01
 3/4 anonim ***** válasza:
Ne az legyen a gondod, hogy üres-e, hanem, hogy támadás nincs-e bennük.
2016. okt. 20. 05:09
 4/4 Drone007 ***** válasza:
100%
Ha checkboxot, radiobuttont állítasz be figyelj rá, hogy ha nem kap értéket, akkor be sem kerül a $_POST tömbbe, vagyis szerveroldalon az isset() a megfelelő az ilyen mezők létezésének az ellenőrzésére a jó megoldás.
2016. okt. 20. 06:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!