Melyik az a programozási nyelv, amelyiket egy teljesen kezdőnek ajánlanátok?
"játékokat szeretnék majd később programozni, vagy akár op.rendszereket"
vagy troll vagy vagy nem értesz hozzá.. soha nem fogsz egymagad operációs rendszert írni keress más hobbit..
"soha nem fogsz egymagad operációs rendszert írni "
Egymaga??
Az a baj, hogy a mai modern nyelvek azok túl sok eszközt adnak a kezedbe, szóval az elején nagyon sokat kell tanulnod ahhoz, hogy egyáltalán megértsd, hogy mi miért van ott már egy egyszerű Hello World! programban is.
Ha csak megnézzük a Java nyelvű példát:
class Program {
public static void main(String[] args) {
System.out.println("Hello World!");
}
}
Rögtön jön a kérdés, hogy:
- mi az a "class Program"?
- mi az a "public", mi az, hogy "static"?
- mi az a metódus? (függvény/eljárás)
- mi az a "String[] args"?
- miért pont "main"?
- oké, a "System.out.println(...);" kiír egy sort, de mi az a System? Mi az az out?
Ha a programozást nem akarod már az elején ilyen szintű tanulással kezdeni, akkor a Java és a C# sem a te választásod. Az emberek 100%-a itt azt mondja, hogy ha kezdő vagy, a Python a nyerő. Én mégis a C nyelvet javasolnám az egyszerűsége miatt - és mivel rengeteg olyan nyelv van, aminek a "kinézete" hasonlít a C-hez, könnyen át fogsz tudni állni Java-ra, C#-ra, PHP-re, JavaScript-re, stb. Aztán miután rájössz, hogy ebből egyhamar nem lesz se játék, se oprendszer, szépen fel is adod a programozást.
Tudom, hogy nagyon messze van a játék ettől még. Sok-sok év az még, tisztában vagyok vele. Egyébként most elkezdtem a Pythont, kicsit egyszerűbbnek tűnik, mint a Java.
#11 köszi a bíztatást. ;))
"Én mégis a C nyelvet javasolnám az egyszerűsége miatt"
Csak hát, az a baj, hogy a C nyelv minden, csak nem egyszerű.
Delphi 10.1 Berlin Starter Edition
Ingyenes.
Adatbázis engine-t mondjuk nem tartalmaz.
Nem tudom milyen játékokat akarsz csinálni de ha csak ez motivál és beéred a 2d vel valamint hajlandó vagy lemondani az egyediségről(nem teljesen csak egy bizonyos szintig), akkor nem muszáj szenvedned a programozással. Egy ilyen célért elpocsékopni éveket.
Próbáld ki ezt scirra.com.
Hello World után Applet? Ne csodálkozz, hogy nem értetted..
A többi nyelvet se fogod, ha így csinálod. Keress normális könyvet, tutorialt.
Hasonló cipőben járok én is(bár én nem akarok se játékot,se oprendszert "csinálni":) ),inkább "karriert" váltanék. Először itthon,autodidakta módon megnézném mi a szitu,nekem való-e a programozás egyáltalán. Ezzel a könyvvel kezdtem: Tanuljuk meg a Java programozási nyelvet 24 óra alatt , viszont itt tényleg applet jön a hello world után és számomra sem 100% a dolog, igazából az "ijeszt" meg,hogy van 110ezerféle utasítás és ezt nekem honnan kellene tudnom,hogy mit mikor hívok meg - vagy egyáltalán mire van "lehetőségem". Meg valahogy úgy érzem,hogy azzal,hogy másolgatok kódokat az e-bookból a NetBeans-be(eredetileg wordpadot ajánl a könyv,még 2.0-hoz íródott tizenakárhány éve),attól én nem fogom megérteni mi a szitu. Meg nem is feltétlen történik az,mint ami a könyvben. Itt a könyv szerint ki kellene írnia hogy The square root of 225 is 15 egy felugró ablakban,ám csak az ablak jelenik meg,benne nincs semmi írás. :)
import java.awt.*;
public class RootApplet1 extends javax.swing.JApplet {
int number;
public void init() {
number = 255;
}
public void paint(Graphics screen) {
Graphics2D screen2D = (Graphics2D) screen;
screen2D.drawString(" The Square root of " +
number +
" is " +
Math.sqrt(number), 5, 50);
}
}
btw. máshol egy agyhullám-java nevű könyvet ajánlottak,bár az első pár oldal meglepett a "dedós" szövegével,még nem pörgettem bele magam túlzottan meló.
Ha van tippetek kezdőknek,a "hagyd abba,nem neked való"-n kívül,szívesen veszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!