C-ben hogyan lehet azt megoldani, hogy ha 2 vagy több szám utolsó számjegye megegyezik akkor majd a program végén írja ki, hogy hány darab ilyen szám volt?
Pl.
num = 12333 // Vizsgálandó szám
piece = 1 // Minimum egy darab ilyen szám mindig van
const lastNum = num % 10; // A szám utolsó számjegye
num = num / 10 // A num érték csökkentése egy tizedesjeggyel
do {
tmp = num % 10 // Mindig az utolsó számjegyet adja vissza
num = num / 10
++piece // Eggyel való növelés
}while(tmp == lastNum)
Write(piece) // Eredmény ki íratása
Lehet nem jó nem próbáltam
Előző vok.
Jah neked van több számod aminek az uccsó számjegye kell.
Gondolom van val... kollekciód amiben tárolod ezeket a számokat. Végigmész ezen a kollekción és közben vizsgálod.
Ki írja hány olyan szám van ami nyolccal végződik
piece = 0
selectedNumb = 8
for(int i = 0; i < kollekcio.Lenght; ++i)
....if(selectedNumb == (kollekcio[i] % 10))
....,,,,++piece
Lehet nem jó... még típust sem írsz a változódeklarálásokhoz, ezt nemigen csúfolnám C kódnak.
Amúgy a feladaton kicsit pontosíthatnál, kérdező. "2 vagy több szám utolsó számjegye megegyezik", és mi van, ha mondjuk van 54, 84, 93, és 23? az 54 és a 84 utolsó számjegye megegyezik, de ugyanúgy a 93 és a 23-é. Soroljon fel a program minden olyan számot, aminek az utolsó számjegye más számokban is előfordul?
Rendben, nem így szoktam hozzáállni csak tudtam,hogy valamilyen függyvényt kell használni amit még nem tanultam. köszönöm eddig a válaszokat tényleg, örülök,hogy van aki normálisan elmagyarázza, pontosítok akkor.
Hány olyan szám volt köztük,
aminek az első és az utolsó számjegye megegyezett?
Az egyjegyű számok is tartozzanak ide.
Tudom,hogy csak az utolsó számjegyet írtam mert úgy gondoltam,hogy ha az utolsót megtudjátok mondani, akkor már az elsőt magamtól is megtudom.
De a lényeg akkor az lenne,hogy mondjuk van 53,23,21,13,88
Ez 4 db és ezt így kell csinálni egészen 0 végjelig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!