Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ismer-e valaki olyan programoz...

Ismer-e valaki olyan programozót, aki egy régi, DOS alapú játékot át tudna programozni Widows XP (vagy Windoes 7) -kompatibilissé?

Figyelt kérdés

A kérdés számomra azért lenne fontos, mert kedvenc játékaim egyike (amúgy egy bugyuta, primitív játék, de kiváló reflexfejlesztő) a Windows XP-ben már nem jelenik meg (a legnagyobb windows-verzió, amiben még fut ez a játék, az a Windows 98).

Nagyon örülnék email címeknek meg telefonszámoknak.

Előre is mindenkinek nagyon szépen köszönöm.

2010. ápr. 25. 09:22
 1/8 anonim ***** válasza:
82%
Esetleg próbálj meg egy DOS-emulátort letölteni! Nekem a DOSBox-szal már vagy egy éve semmi gondom nincs, a DOS-os játékok nagy része szépen fut rajta.
2010. ápr. 25. 09:28
 2/8 anonim ***** válasza:
90%
Csatlakozok az előttem szólóhoz, csak annyit tennék hozzá, hogy önmagában egy exe fájlt (vagy egy com fájlt ezt nem tudom miben írták a játékot) nem tudsz átalakítani. Ahhoz vissza kellene fejteni a forráskódját, ez még megoldható, de amit kapsz az egy olyan programnyelv lesz, amit már senki nem használ. Gyakorlatilag olvashatatlan nyelv, mert ez a gépi kódot fordítja le neked rövidebb angol szavakra. Innen egy 64 kilobyte-os program megértése több etes folyamatos munka lenne. Ezután kiszedegetni a Bios-megszakításokat( mert ezért nem fut a programot a modernebb op. rendszereken) megint ugyanekkora munka lenne és közbe helyettesíteni valami mással, hogy a játék ugyanezt csinálja, hát elég nagy munka, szerintem nincs az a programozó aki bevállalná.
2010. ápr. 25. 09:40
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszi szépen nektek. Ezek szerint le kell róla tennem, hogy XP alatt fusson? Mert amit elírál, keves második válaszadó, igencsak erre utal. Még jó, hogy a kis gépemben Win98-as van (ez a legnagyobb Windows, amiben még fut a kérdéses játék), csak a nagyon van XP.

A DOS-emulátorról pedig annyit, hogy a nagy gépemen az is van, de a játék még így sem jelenik meg.

2010. ápr. 26. 04:47
 4/8 A kérdező kommentje:
Majd' elfelejtettem: exe a programfuttató fájl.
2010. ápr. 26. 04:48
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül kell lemondanod az XP-s futtatásról, amennyiben megvan a játék forráskódja az interneten és leszeded, egy fordítóval le lehet fordítani, úgy hogy tényleg fusson az XP-n. Esetleg azt a forrást már sokkal könyebben át lehet dolgozni.Legalább is remélem, hogy c-ben írták meg a programot, mert az sokkal szerencsésebb lenne. És azt elég sok programozó vágja. Ja és így kereshetsz rá a google-ban beírod a játék nevét plussz a source kifejezést, ha szerencséd van, akkor találsz majd olyat, ami jól lesz neked
2010. ápr. 26. 17:00
 6/8 anonim ***** válasza:

Azt hiszem én sejtem hola hiba!!

Próbálj meg partition magic 8 al csinálni egy kis FAT32 particiót a gépedre és másold át oda a játékot!!

Szerintem onnan el fog indulni Xp alatt is!!

Vagy alternatív megoldásként másold fel egy pendrivera (az csak Fat32 lehet) és indítsd el onnan..

Ha ez nem jönne be akkor próbáld FAT 16 ra lekonvertálni a partíciót és újra rámásolni és onnan indítani!

Ha pedig egyik módon sem sikerül bepöccinteni akkor töltsd le a

WmWare Workstation-t (virtuálisgép)

Tedd fel benne a win 98 at vagy a win 95 öt és másold bele a játékot!

Onnan 100% hogy el fog indulni!

Próbáld csak ki!

2010. ápr. 26. 21:33
 7/8 anonim válasza:
vagy egyszerűen jobbklikk és kompatibilis üzemmódban indítod -.-"
2010. júl. 29. 23:06
 8/8 anonim ***** válasza:
DOSBoxszal mi a gond, miért nem megy? Mit ír? Amúgy ha megvan a forráskód akkor nagy gond nem lehet :D
2010. okt. 25. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!