Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Javaban egy változó milyen...

Javaban egy változó milyen értéket kap, hogyha nem adok én neki?

Figyelt kérdés

0, mint a free pascalban vagy random, mint a C-ben?

Tehát ha annyi van, hogy:

int k;

Nem pedig:

int k = 0;

Szükségem van egy változóra ami számol. Tehát, ha azt írom, hogy "int k += 1" akkor k 2 lesz amennyi kéne legyen, vagy 2432314, mert alapból valami random számot ad neki?

2016. szept. 25. 20:58
 1/4 anonim ***** válasza:
46%

Hát próbáld ki:

int k;

System.out.println(k);

2016. szept. 25. 21:11
 2/4 anonim ***** válasza:
10%
Szerintem null az alap értéke
2016. szept. 25. 21:16
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha egy lokális változót nem inicializálsz le se fordul a program, minden más esetben kap egy default értéket (0, null, stb)

class HelloWorld {

String foo; //null

String fun() {

String bar;

return bar; //compile error, "bar" nem lett inicializálva

}

}

2016. szept. 25. 22:25
 4/4 anonim ***** válasza:
34%

A sok baromság után először is azt tisztázzuk, hogy milyen fajta adattípusok vannak. Ugye vannak az egyszerű típusok (amit a Java primitív típusoknak nevez). Ezek olyan értékeket jelentenek, amelyeket tovább már nem lehet boncolgatni. Ilyen például az int, a boolean, char, short, long, ... Aztán vannak az összetett típusok (tömb, osztály, ...). Na mit tippelsz, miért összetett? Azért, mert ezeknek az értéke egy vagy több primitív vagy összetett típusú értékből áll elő. Mint például a szöveg betűkből áll.

A két típusfajta közt van egy nagy különbség. Primitív típus esetén magát az értéket tároljuk, míg összetett típus esetén - lévén az marha nagy lehet, és előfordulhat, hogy nem hatékony dolog azt másolgatni - azt tároljuk, hogy hol található az az érték a memóriában (ezt hívja az OOP ún. referenciának).

Mindkét típus esetén van egy alapértelmezett érték. Szám alapú primitív típusoknál (mint pl. az int) ez 0, boolean esetében a false, char esetén nem tudom, mi. Összetett típusok esetében ez az alapértelmezett érték a null.

2016. szept. 25. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!