Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C#: Miért ne érdemes használni...

C#: Miért ne érdemes használni a goto parancsot?

Figyelt kérdés
Hiszen olyan hasznos, mégsem ajánlják.
2016. szept. 23. 18:36
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

wdhun közelítette meg a legjobban: "Mert az esetek 99,9%-a megoldható nélküle is."

Ha annyira veszélyes vagy haszontalan vagy ellenjavalt vagy kerülendő lenne, nos akkor miért van? :-)

Én láttam hatalmas C forráskódot, amit biztosan profik csináltak... ...és meglepődtem én is, de 1 darab GOTO-t abban is találtam. (azóta megvalósítottam az én változatomat goto-nélkül)

Mondok hétköznapi példát: sokan azt hiszik, ha vesznek rostös gyümölcsitalt, hogy abban tényleg gyümölcs van, senki sem gondolna takarmánytökre... :-) ...ez a helyzet a marha-hamburgerrel is, aminek legalább 50%-a szója... :-) ...és nem hoztam szóba az "egészséges" napraforgóolajat, melyet úgy állítanak elő, hogy gyomírtóval lepermetezik, hogy hamarabb megszáradjon a földön és hamarabb be lehessen termelni (igen a gyomírtóval együtt)

Ezt a kitérőt csak azért mondtam, hogy lássátok mennyire lehet manipulálni az embereket, a GOTO is éppen annyira hasznos, mint nem az, csak az utóbbi időben egy nagyokos egyetemi docens unatkozott és azt mondta: "a goto sérti a struktúrált programozás elméletét", röhej... :-)

A KRESZ-ben is sok szabály van, be kéne tartani őket, mégis sokan nem ezt teszik... :-)

A parlament által hozott törvényeket meg csak a politikusok nem tartják be, mert a mentelmi jogukra hivatkoznak! :-)

2016. szept. 25. 09:55
 12/13 anonim ***** válasza:

A goto egyáltalán nem hasznos, csak azért van, mert a nyelv fejlesztői tisztában vannak vele, hogy a nyelv eszközkészletét és ezzel együtt a felhasználói táborát is bővíti. A goto egy menekülő útvonal bizonyos helyzetekben, bizonyos programozók számára és egy lépcső is egyben, amely biztosítja a továbblépést.

A gyomirtónak meg van elbomlási ideje, un. egészségügyi várakozási idő, ezen időn belül a gyomirtózott növényt betakarítani tilos. Ha ezt mégis megtennék, akkor annak a nehezen felépített brand-jük látná kárát lebukás esetén.

A konkurrencia azonnal feldobná őket.

2016. szept. 25. 13:50
 13/13 anonim ***** válasza:

"csak az utóbbi időben egy nagyokos egyetemi docens unatkozott és azt mondta: "a goto sérti a struktúrált programozás elméletét", röhej... :-) "

Az a röhej, hogy te ezt az igazságot nem látod be.

A programok, bármily bonyolult strukturáltságúak is, szekvenciálisan futnak le. Ezt a szekvenciát boríthatja fel a goto alkalmazása, azon túl, hogy még fölösleges is, maga mögött hagyva egy halom sittet, elvarratlan szálat, opened file-okat, stb-t.

És hát, a tök az bizony gyümölcs és ha paradisomlevet iszol, akkkor is gyümölcslevet fogyasztasz.

2016. szept. 25. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!