Miért hibás ez a jquery kód?
Ez a teljes html/css/jquery kód:
Mondanom sem kell, hogy nem működik. Fogalmam sincs, hogy miért. A document.write része működőképes, amelyiket mejegyzésbe raktam, tehát a változót tudja tesztelni, de marhára nem változtatja meg a css-t. Miért?
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<style>
#usz {
background-color:red;
height:100px;
width:100px;
}
</style>
</head>
<body>
<p>Click the button to display a random number between 1 and 10.</p>
<button onclick="myFunction()">Try it</button>
<p id="demo"></p>
<div id="usz">asdrfasdfkkk
</div>
<script>
function myFunction() {
var x = Math.floor((Math.random() * 10) + 1);
document.getElementById("demo").innerHTML = x;
if (x!=5) {
$("#usz").css("background-color", "blue");
//document.write("kljhsdf");
}
}
</script>
</body>
</html>
azért, mert nem értelmezi azt h a css-be módosítsa a red-et blue-ra :D szerintem azzal van probléma. Egyszerűbb megoldás 2 filet változtatni.
létrehozol egy style.css-t és egy style2.css-t és ezt töltöd be. :D
Szegény #1-es retardált, ne hallgass rá.
Egyébként van itt gond bőven, például a már említett hiányzó JQuery behúzása, valamint a kevert JS és JQuery syntaxis, amiből arra lehet következtetni, hogy nálad a nagyon alapok is hiányoznak.
Javaslom kezdj el inkáb egy JS tutorialt.
Itt látható egy javított változat:
A jquery-t behúztam, ez erről az oldalról való:
Itt alakítottam át egy már meglévő kódot. Ennyi. Ha nem működne a jquery, akkor hogyan működne a document.write?
Itt látható egy javított változat:
köszi, megnézem!
"A jquery-t behúztam"
Akkor hol van? Miért nem látszik?
"Itt alakítottam át egy már meglévő kódot. Ennyi. Ha nem működne a jquery, akkor hogyan működne a document.write?"
Mert a document.write() nem egy JQuery függvény, úgy.
Szerintem nem tudod mi a különbség a JavaScript és a JQuery között, nézz utána.
"Szerintem nem tudod mi a különbség a JavaScript és a JQuery között, nézz utána."
Tökmindegy, működik a random átváltás. Tényleg kezdő vagyok egyébként, és folyamatosan tanulok. Tudom, hogy a jquery és a javascript nem ugyanaz, nem érted mit mondtam. Van ez a tutodial oldal:
Itt nem volt belinkelve a jquery, onnan szedtem a random variable-t de itt sokféle programozási nyelv volt, én nem ismerem a javascriptet ezért lehet, hogy véletlen javascript tutorialt nyitottam meg érted? De mindegy, mert a random áttűnés működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!