Hogy tudom megcsinálni, hogy egy php program csak akkor fusson le ha rákattintottak az űrlapon a küldés gombra?
Szerintem ellenőrizd egy if()-el, hogy milyen adatokat kaptál a POST-tól, tehát például:
if($_POST['nev'] != NULL)
(azt hiszem NULL-t ad vissza, de lehet, hogy egy üres karaktersort, akkor idézőjelek: "")
Ha nem jó, akkor a php_self-re sok példa van:
jó amit az első válaszoló mond, de én isset-et használnám. Rakd az egész php kódodat egy if feltételbe. Az első válaszoló példájával élve, ha van egy $_POST["nev"] változód akkor így:
if(isset($_POST["nev"]))
{
ide jön a meglévő php kódod
}
Ezért kell megvizsgálni, ahogy a két előző hozzászólásban van. A PHP részt beteszed egy feltételbe (if), csak akkor fut le, hogyha nem NULL, tehát ahogy a hozzászólásokban van, ha NULL, akkor egyeltalán nem fut le, csak a HTML rész (ezt tedd a hamis részbe, vagy a feltételen kívül), mikor POST-ják, akkor a feltétel igazzá válik, tehát lefut a PHP rész, ami kiértékeli.
Ha így nem sikerül, akkor tedd őket külön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!