Pascal, alap programozás. Egy négy számjegyü beléptető programot, hogyan törhetek fel?
Pontosabban: Megírtam magam egy tök alap progit(1)
writeln('add meg a jelszót');readln(a);
mondjuk hogy 4 számjegy. Mentés kész működik.
A kérdésem az, hogy egy másik programot akarok létrehozni, ami elkezdi az (1) progit feltörni.
Logikai menetem egy egyszerü for ciklus lenne mely elkezdi 0 tól 9999 ig beírogatni a számokat, és ha megtalálta a helyeset akkor áljon meg.
Az alap kérdés , eleve hogyan nyithatok meg írásra egy már létező .pas file-t? És mi a vizsgálat menete?
Ha ezekre gondoltál:
A kipörgetést, - a létező összes számot kipróbálod- brute forcenak hívják.
Jobb a buffer overflow technika, googlééz. Pascalnal vannak rések a heapen, ha jól tom.
De azért ezt olvasd el, mert nem teljesen lehet érteni a kérdésed: [link]
Nem nagyon tudom, hogy lehetne ezt másként leírni.
Egy már meglévő pascal dokumentumot (mely egy beléptető program) szeretnék feltörni. A beléptető 4 számjegyet kér, és én ezt szeretném feltörni egy másik szintén pascalban megírt programmal.
A kérdés az , hogyan is nézzen ki az? Hogyan nyitok meg egy már meglévő .pas filet, műveletekre.
Na szia
először is olyat szerintem nem tudsz. Max úgy, hogy az előző programban kimented fájlként. Txt. ésa másodikban megnyitod és a for ciklussal ahogy írtad működteted :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!