Hogyan írják azokat a programokat, amik képedek olvasni fura kiterjesztésű fájlokat?
Úgy, hogy nem a kiterjeszése alapján írják meg, hogy mit kell vele csinálni. A fájl tartalmának a kiterjesztéséhez semmi köze sincs.
Próbáld ki. Egy képet, pl.: valami.jpg, nevezz át valami.avi-ra. Attól még a tartalma nem változik meg, hogy más nevet adtál neki.
Másik: Nem jönnek rá sehogy. A szabványban, vagy formátumleírásban rögzítve van, mit, hogyan kell kezelni benne. Pl.: mp3-nál is, meg van, hogy hol vannak benne az id3 bejegyzések, a sávok, és egyéb dolgok. [link]
Azt tudom én is hogy bármire nevezgethetem a fájlokat, a tartalmuk attól még nem változik.
Akkor tegyük félre a kiterjesztést és a nevet.
Van egy fájlom amiben van több másik. Honnan jönnek rá a programozók, hogy hogyan lehet kibontani őket belőle úgy, hogy olvashatóak legyenek?
Mi sem vagyunk varázslók, nem tudunk egyesekből meg nullákból kiolvasni mindent(akármit).
Fingom nincs mi pl a .rar szabályai, de tudom, hogy a winrar tudja kezelni.
Fingom nincs mi pl a .fkrnd szabályai, de google-n rákeresek. Ha meg nincs ilyen formátum (random írtam be) akkor elkezdem átnevezgetni pár ismertté, hátha csak átírták
Rosszul állsz hozzá a dologhoz. Nem úgy történik, hogy hirtelen egyszercsak lesz egy valami fájl a gépen, aztán szólnak a programozónak, hogy figyumá, csinálj már egy programot ami képes olvasni a *.fwi fájlokat, mert nekem most lett egy.
A tömörítések meg matematikai algoritmusokon alapulnak, azokat meg le lehet programozni. De minden esetben egy specifikáció alapján dolgoznak. Még akkor is, ha nem nyilvános, mint a .doc, csak akkor a specifikációt egyedül a MS Office fejlesztőinek adják oda. Sőt, ők találják ki a specit ami alapján a program készül.
Itt találsz pár fájl szignatúrát, ami a fájlok elején van, és ezekből jó eséllyel megállapítható, hogy milyen formátumúak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!