Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C-ben kéne egy nagyon kis...

C-ben kéne egy nagyon kis segítség!?

Figyelt kérdés

A program ezen részével van gondom.Csupán annyi,hogy igaz hogy random számmal tölti fel a tömböt,de csak akkor random ha átírom az határait tomb2[i2] = rand()% 15 + 0; <----- máskülönben minden compile-nál és futtatásnál ugyan aupkat a számokat kapom.Köszi

#include <stdio.h>

#include <stdlib.h>

int main() {

printf("\n\n2.ELDONTES TETELE :\n");

/*ELDÖNTÉS TÉTELE(VAN E T TULAJDONSÁGÚ ELEM A TÖMBBEN)*/

printf("\n");

int i2=0;

int tomb2[7];

srand(0);

for (i2 = 0; i2 < 7; i2++) {

tomb2[i2] = rand()% 15 + 0;

}

int tombmeret=7;

int Ttul=0;

printf("Tomb elemei :\n ");

printf("\n");

for(i2 = 0; i2 < 7; i2++) { printf(" %d ", tomb2[i2]);

}

2016. aug. 20. 11:16
 1/8 A kérdező kommentje:
magyarán mindig ugyan azokat a számokat kapom,kivéve ha más határokat adok neki,akkor újragenerálja őket
2016. aug. 20. 11:26
 2/8 A kérdező kommentje:
leesett,nem kértem ///srand ( time(NULL) );/// ezt meg <time.h>-t
2016. aug. 20. 11:30
 3/8 SimkoL ***** válasza:

#include <time.h>

...

A számgenerálás előtt:

...

srand(time(NULL));

2016. aug. 20. 11:32
 4/8 SimkoL ***** válasza:
Mire leírtam..., de így a jó ha magadtól jössz rá.
2016. aug. 20. 11:33
 5/8 A kérdező kommentje:
jaja, főleg hogy pár éve ezt tanulom és így sem vagyok valami penge belőle.Jövőre érettségizek belőle,oda valószínű csak az elemi tételek kellenek meg talán a fájlból beolvasás fáljba kiírás de én most szeretném minden lemaradásomat bepótolni,főleg mert alapvetően érdekel a programozás,látok benne lehetőségeket is,csak valahogy a mi generációnk teljesen el van lustulva,nem tudnék 5 embert mondani az osztályomból aki jobb nálam,pedig látod ilyeneket felejtek el,hogy srand(0); írok meg meg <time.h> nem include-olom......Gondoltam most akkor az elemi tételektől kezdveátismétlek mindent,aztán jöhetnek a komplexebb feladatok minimum az érettségi szint legyen meg,aztán hátha mégjobban elkap a dolog....
2016. aug. 20. 11:50
 6/8 SimkoL ***** válasza:
C-ben érettségi feladatot megoldani ? Hát... nem lesz rövid, pár soros program :)
2016. aug. 20. 11:55
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Melyik az az elvetemült középiskola, ahol jó ötletnek tartják C-vel kínozni az érettségizőket?
2016. aug. 20. 13:27
 8/8 A kérdező kommentje:
#7 Bánki Donát szakközépiskola Tatabányán.De még a várost is kerüljétek inkább
2016. aug. 20. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!