Java parancs beolvasása javával egy fájlból?
lásd: metódus/függvény hívás
Egyébként: "javac" program fordít, "java" futtat.
Példa (feltéve ha 1 package-ben van):
// Indulo.java (main-t tartalmazó)
public class Indulo {
... public static void main(String[] asd) {
... ... MasikFajl.szia(); // "Szia1!" ez statikus, "new" azért nem kell.
... ... HarmadikFajl hf = new HarmadikFajl();
... ... hf.szia(); //"Szia2!"
... }
}
// MasikFajl.java
public class MasikFajl {
... public static szia() {
... ... System.out.println("Szia1!");
... }
}
// HarmadikFajl.java
public class HarmadikFajl {
... public szia() {
... ... System.out.println("Szia2!");
... }
}
Én tényleg kezdő vagyok javában, szóval nem nagyon értem amit itt előbb leírtál(de azért nagyon köszi :D). De az is lehet, hogy csak én fogalmaztam meg rosszul a kérdésem, és ti nem értettétek. Tehát a kérdésem az, hogy van egy .txt fájl, amibe bele van írva mondjuk a következő egyszerű parancssor:
if(1 == 1) {
System.out.println("1 = 1");
} else {
System.err.println("1 != 1");
}
Ezt a .txt fájlt utána a java beolvassa és végrehajtja a benne lévő parancssort. Ha pedig a fájl tartalmaz nem java parancsot is, akkor kiír egy hibaüzenetet.
Van erre amit most leírtam egy egyszerű java parancs?
Java forráskódot .java-kba írjuk.
Forráskódot futásidőben NEM módosítunk!
Továbbá java forráskódot úgy is byte kód lesz, tehát futásidőben a még Java forráskód végrehajthatatlan. (Ezért is vannak .jar library-k, amik lefordítottak és külső forrás)
Tehát, hogy tudjad értelmezni a külső, mint .txt java forráskódot, ahhoz neked kell írni egy értelmezőt, ami fúrásidőben feltudja dolgozni.
Én azt mondom, ismerkedj meg még a Java nyelvvel, osztályokkal, objektumokkal, függvény/metódus hívásokkal, mert amit kérsz az egy nonszensz, értelmetlen dolog.
Igen, tudom hogy van hibadobás, de nem is ez volt a kérdésem lényege.
Egyébként egy kis nagyon egyszerű programozó nyelvecskét akartam írni, olyasmit mint a Scratch(csak még sokkal egysuerűbbet), hogy blokkokat kell húzogatni egymás alá, majd ezt a java átírta volna java nyelvre, aztán végre hajtja.
"Egyébként egy kis nagyon egyszerű programozó nyelvecskét akartam írni"
De akkor az nem java, hanem az xy nyelv, amit te írtál. Már csak egy értelmezőt kell hozzá írni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!