Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért írja ki később?

Miért írja ki később?

Figyelt kérdés

Néha beleszoktam futni ilyen helyzetbe, de sosem tudom miért így csinálja, erre szeretnék valami választ kapni.

Ugye azt tanultuk hogy sorban hajtja végre az utasításokat:

utasítás1

utasítás2

utasítás3

...

pl. az 1 és 3-as utasítás egy kiíratás a console ablakra hogy elkezdődött, befejeződött, az utasítás2 egy lassú folyamat pl.: videó fájl letöltése és mentése

viszont addig nem ír ki semmit a képernyőre a program, míg az utasítás2 be nem fejeződött, miért?

példakód(python3): pastebinpontcom/NnUxTaL5

2016. aug. 11. 16:30
 1/4 anonim ***** válasza:

> viszont addig nem ír ki semmit a képernyőre a program, míg az utasítás2 be nem fejeződött, miért?

MERT:

> sorban hajtja végre az utasításokat

2016. aug. 11. 16:35
 2/4 anonim ***** válasza:
Minden általad írt utasítás szépen sorban, szinkron módon hajtódik végre, azaz amíg az egyik végrehajtása be nem fejeződik, addig nem is fog megkezdődni a következő. Ezért nem szoktunk GUI szálon hosszabb ideig tartó, blokkoló műveletet végrehajtani, hanem aszinkron módon (háttérszálon).
2016. aug. 11. 18:06
 3/4 anonim ***** válasza:
Az első kiírásnak meg kell történnie a második utasítás megkezdése előtt.
2016. aug. 11. 18:30
 4/4 A kérdező kommentje:

A 2. válaszolónak köszönöm a válaszát, meglett oldva, túl sokat most nem volt kedvem vele foglalkozni, de egy gyors keresésben erre jutottam: flush=True

pontosabban:

print('Elkezdődött a letöltés.', end=' ', flush=True)

2016. aug. 11. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!