Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » PHP-n belül PDO-val hogyan...

PHP-n belül PDO-val hogyan lehetne lekérni az összes felhasználó email-címét?

Figyelt kérdés
Egy olyan rendszert szeretnék készíteni amivel egy gombnyomással minden regisztrált felhasználónak emailt tudok küldeni. A class-okat és a function-okat már elkészítettem de akárhogy próbálkozok nem tudom PDO-val lekérezni mysql-ből a felhasználók email-címeit. Az fontos lenne hogy array nélkül írja ki,mert a mail to-részébe szeretném egyből beilleszteni az email-eket. A válaszokat előre is köszönöm

2016. aug. 1. 20:51
 1/8 anonim ***** válasza:

SELECT address FROM user;

Ha ez nem megy, akkor a nagyon alapok hiányoznak.

2016. aug. 1. 21:17
 2/8 anonim ***** válasza:

PDO az csak egy eszköz, amivel adatbázissal kommunikálsz. Ami neked kell az a SQL lekérdezések, tehát a kulcs szó a SELECT <mit> FROM <honnan> és további finomságok:

- INNER JOIN (LEFT, RIGHT társai), ORDER BY, GROUP BY, WHERE, HAVE, LIKE, stb.

2016. aug. 1. 21:36
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat de addig eljutottam hogy egy fetch assoc al lekérdeztem az összes email címet de mindig array ba írja ki próbáltam whil-al és foreach-al is de úgy is mindig volt benne valami hiba és nem tudtam pontosan lekérdezni úgy hogy a mail be be tudjam írni pl hogy mail($email_cimek)
2016. aug. 2. 00:30
 4/8 anonim ***** válasza:
Semmi értelme annak, amit írsz.
2016. aug. 2. 07:23
 5/8 anonim ***** válasza:

foreach ($PDO_Objektum->query("SELECT address FROM users") as $content)

{

echo $content['address']; //

}

egy egyszerűbb megoldás, tedd a PDO-s kéréseket TRY-CATCH blokkba,azért van a PDOException ..

2016. aug. 2. 12:43
 6/8 anonim ***** válasza:
var_dump() függvény megvan? Sokat tud segíteni, kiírja, hogy mi van egy változóban, meg hogy milyen típusú...
2016. aug. 2. 18:37
 7/8 anonim válasza:

Hagyd a f*ba a PDO-t mert leszívja az életerôdet! :) NotORM classt használj. Sqlite dbvel.

Pasztebindotkom/7SKy0RaG

Ilyesmi lenne.

2016. aug. 26. 19:33
 8/8 anonim ***** válasza:

Látod hogy egy for ciklust se bír megírni, minek ide NotORM?

Ez: "mail($email_cimek)" nem jó, mert arrayt amúgy el sem fogad a mail. Igen, elválasztás oké, ahhoz meg kéne implode vagy valami. Nem lehetne phpneten ezeket megnézni a szenvedés helyett?

2016. aug. 27. 01:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!