Hogyan adjam össze a beolvasott számokat?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Nem rég kezdtem el tanulni a java programozást önszorgalomból és egy feladatot kaptam, ami így szól: "Addig kérje be a számokat, amíg azok kisebbek nem lesznek, mint 10, ha kisebb a bekért szám, akkor adja össze, majd írja ki a végeredményt.". Be tudom kérni a számokat, de ötletem sincs, hogy hogyan adjam össze a már bekért számokat. Használjak valamilyen ciklust hozzá vagy valami mást? Még kezdő vagyok, szóval ne küldjetek gúnyos választ. Köszönöm előre is a segítséget.2016. júl. 26. 18:35
1/3 anonim válasza:
SzámokÖsszege = 0;
BekértSzám = SzámBekérés();
while (BekértSzám >= 10) {
.. SzámokÖsszege = SzámokÖsszege + BekértSzám;
.. BekértSzám = SzámBekérés();
}
//Az eredmény a SzámokÖsszege változóban van.
2/3 ejbenjaro válasza:
Két lehetőséged van. Mivel az összeg kell ezért egyből beolvasás után hozzáadhatod az összeghez a számot, vagy valami listában is tárolhatod őket és ha kisebb számot kapsz egy ciklussal végigfutsz a listán és úgy adod össze a számokat.
Én az első megoldásra szavaznék.
„Pszeudó kódban” valami ilyesmi:
Összeg=0
Szám=11
Ciklus amíg Szám>=10
Szám beolvas
Ha Szám>=10 akkor Összeg=Összeg+Szám
Ciklus vége
Összeg kiír
Az a feladat leírásból nem derül ki, hogy a 10-nél kisebb számot is hozzá kell e adni az összeghez, vagy azt már nem. A példában nincsen hozzáadva.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Ezek alapján megpróbálom megcsinálni. A tíznél kisebb számot is hozzá kell adni.
2016. júl. 27. 10:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!