Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A Visual Basic jó nyelv?

SIDLER22 kérdése:

A Visual Basic jó nyelv?

Figyelt kérdés
Nem tervezem hogy programozó leszek. Bár valamilyen szinten tetszik a dolog csak aztán jönnek a hibák amiket nem tudok kijavítani és bezárom az egészet és félreteszem a francba. A másik meg hogy a tanulmányi eredményeim miatt képtelenség hogy bármiféle nyelvoktatást is elkezdjek. De azért megpróbálkoznék a VB-vel. Tudom hogy elég kezdetleges nyelv. Az érdekelne hogy miket lehet belőle kihozni? Milyen komoly programokat lehet vele csinálni? Mellesleg az is érdekelne hogy az Office programcsaládot is VB-vel csinálták?

2016. júl. 26. 17:00
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Manapság a .NET-hez kötődik. Lényegében ugyanazt tudja, mint a C#, J# vagy bármi, amivel .NET-ben programozol. A kód is szinte ugyanaz lesz, csak a nyelvek közötti szintaktikai különbségekkel.
2016. júl. 26. 17:05
 2/17 A kérdező kommentje:
Tehát ugyanazokat a lehetőségeket és részletes funkciókat el lehet érni mint a Java vagy C-ben? De akkor ért mondják hogy egyszerű és kezdőknek való?
2016. júl. 26. 17:12
 3/17 anonim ***** válasza:
Jó.
2016. júl. 26. 17:39
 4/17 SimkoL ***** válasza:

A VB natív kódot készít, az utolsó állapota egy régebbi Delphi-hez hasonlítható és nem nevezném azért annyira kezdetlegesnek. A VB.NET egy más világ. A 'komolyabb' programok Windows alá C++-ban, egynehány Delphi-ben - nem M$ 'készítmények - vagy más natív kódot készítő nyelvben készültek.

A VB nyelve nagyon könnyen érthető, tanulható, de sajnos mint a Pascal, Delphi nem hasonlít a mai C alapú nyelvekre. Van kereslet a VB-re is, de saját használatra leginkább a Delphi 7-et ajánlanám.

2016. júl. 26. 18:07
 5/17 anonim ***** válasza:
Szerintem előbb járd ki a sulit utána próbálkozz mással. Nokedi :D
2016. aug. 6. 12:17
 6/17 SimkoL ***** válasza:
koki2000 : Mi a francnak szólsz olyanokhoz amihez nem értesz.
2016. aug. 6. 13:16
 7/17 anonim ***** válasza:
Bocsi de értek hozzá. Amíg iskolázhatsz azzal foglalkozz később még ráérsz ezzel. Lua, C, minimálisan java és php-t tanultam. Van még hová fejlődnöd. MySql ismeret inkább felhasználói szint.
2016. aug. 7. 11:04
 8/17 anonim ***** válasza:
23%
Meg persze azért hogy le pontozz. Ugyanis rekordot akarok vele dönteni :3
2016. aug. 7. 11:04
 9/17 anonim ***** válasza:
Nyugdíjas, van rá ideje :D
2016. aug. 7. 11:16
 10/17 SimkoL ***** válasza:

:) Majd rájöttök, hogy a való világ teljesen más. A VB ismeretével már nagyon előrébb vagy mint a Lua, C, PHP és egyébbel. A Word, Excel, Access alap dolog a munkahelyeken, ha már megy a VBA fél siker.

Igaz nyugdíjas vagyok - 52 évesen -, de ebből kifolyólag láttam, hogy az 'általános' munkahelyeken mire van igény. Nem lesz mindenkiből programozó, az 'önjelöltek' egy idő után kiperegnek, az értelmesebbek nem is eröltetik.

Senkit sem pontozok se le, se fel - leszólni, esetleg dicsérni igen.

2016. aug. 7. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!