Hogy lehet javában . Srt fájlt olvasni?
Úgy, mint bármilyen más szöveges fájlt, mert szöveges fájl.
Ha nem sikerül, akkor rosszul csinálod.
„valamiért nem sikerült”
Jó, hogy pontosan leírtad, hogyan kísérleteztél, és hogy a Windows 10 milyen hibaüzenet kíséretében szegte szárnyát a próbálkozásaidnak...
Hogy a fenébe ne lehetne már átnevezni? Nem sok egyszerűbb alaptevékenység van a gép használata során.
Ettől függetlenül, valóban szükségtelen átnevezni, én az egésztől csak azt reméltem, hogy egyértelmű lesz: Nem a kiterjesztéssel van a difi.
Szerintem menjünk vissza az alapokig: TXT-fájl kezelése biztosan megy? Ha mondjuk az Anyám tyúkját elmented Jegyzettömbből, azt a fájlt garantáltan be olvasni tudod javában? És ha SRT kiterjesztéssel mented ugyanazt, akkor meg nem?
Éppenséggel a programrészt is közölhetnéd, amivel csinálod, hátha valaki egy pillantással kiszúrja a hibát.
A fájl átnevezését úgy értem, hogy a fájlt át tudtam nevezni, csak a fájl formátumát(.srt) nem tudtam átnevezni. Rányomtam, hogy átnevezés és a fájl nevének végén, nem írta ki hogy .srt, vagy .txt.
Egyébként, igen a text fájl kezeléssel tisztában vagyok, a programom be tud olvasni egy text fájlt, de egy srt fájlt nem. (Egyébként a programom egy felirat javító program lesz, és ezért kéne az srt fájlt beolvasni, majd pedig egy új javított felirat fájlt létrehozni) A programomat majd küldöm a hiba miatt(most telefonról írok azért nem tudom elküldeni).
„nem írta ki hogy .srt, vagy .txt.”
Ugye, nem arra célzol, hogy a Mappa beállításaiban nálad még mindig be van pipálva az „Ismert fájltípusok elrejtése”? Mert a tünetek arra utalnak...
A jobb gombos menü Tulajdonságok pontjában sem találod a kiterjesztést?
A dolog ettől még továbbra sem érthető, az .SRT „formátum” valójában egyszerű szöveg (plain text), más kiterjesztéssel. Jegyzettömbbel be tudod olvasni? Kíváncsian várom a programodat is, nem mintha tudnék javául, de gyanús, hogy valami anélkül is felismerhető disznóság rejlik a háttérben.
Bocs emberek, és bocs Tabaki, hogy ilyen hülye kérdést tettem fel. így már tényleg mutatja az ismert fájl típusokat(csak ki kellett pipálni).Kérdésem tényleg elég primitív volt, egyébként itt van a programom. Remélem megtaláljátok menne a hibát.
package test;
import java.util.Scanner;
import java.io.File;
import java.io.BufferedWriter;
import java.io.FileWriter;
class Test {
public static void main(String[] args) {
Scanner keyboard = new Scanner(System.in);
//Megkérdezi a másolandó fájl nevét, és létrehozza a fájl dupláző fájl deklarációját
System.out.println("File:");
String a = keyboard.next();
File file = new File(a);
File create = new File(file + "_copy" + ".srt");
String word;
try {
//duplázza a fájlt "(fájl)_copy.srt" néven
create.createNewFile();
Scanner copy = new Scanner(file);
FileWriter fw = new FileWriter(create);
BufferedWriter bw = new BufferedWriter(fw);
//átmásolja a sorokat az új fájlba
while(copy.hasNextLine()) {
word = copy.next();
bw.write(word);
bw.newLine();
System.out.println(word);
}
bw.close();
}catch(Exception e) {
System.out.println("You got an error");
}
}
}
Szerintem konnyebb fajlt masolni egy szimpla egysoros metodussal: [link]
Konzolbol forditod amugy a programot, hogy nem tudod debugolni? Masreszt teljesen mindegy a fajltipus, mindegyik bitekbol all.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!