Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért használjak debugger-t?

Miért használjak debugger-t?

Figyelt kérdés

Csak kis projectekkel van tapasztalatom, de ha valami hiba volt a forrás adott részét átnézve meg is lett ,hogy mi a gond.

Ha olyan helyen volt a hiba , ahol több oka lehetett -és kicsit átláthatatlanabb volt a kód- akkor ott meg apránként néztem meg az egyes részeket(pl külön kiirattam hogy x helyen mit kellene kapnom) és meg lett a hiba.

2016. júl. 8. 02:16
 1/4 anonim ***** válasza:
72%
Mert ha van egy 100-400k soros projekted akkor nem az igazi a konzolba írós megoldás.
2016. júl. 8. 04:16
 2/4 anonim ***** válasza:

#1 +1.

Vagy kepzeld el, ha egymasba agyazott ciklus/rekurziv fv. egymilliomodik iteracional van hiba, akkor konzolra irkalassal lejar a szemelyigazolvanyod, mire lefutna a program es megtalalnad a hibat. Erre jo a felteteles torespont, watchpoint, meg egyeb hasznos debugger funkciok.

Ameg nem lattal nagyobb projektet, tenyleg nehez elkepzelni, hogy hasznos is lehet.

2016. júl. 8. 08:21
 3/4 anonim ***** válasza:
Azért érdemes használni, mert általában jóval gyorsabban rá tudsz jönni a probléma forrására, mint a forráskód bogarászásával, illetve a kódot sem kell módosítanod ahhoz, hogy a debug printeket elhelyezd benne. Ha elkezded használni a debug funkciókat, hamar rá fogsz érezni az ízére...:)
2016. júl. 8. 16:23
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem hibáztatlak, én sem debugoltam eleinte. Aztán elkerültem az első munkahelyemre, és le lettem ültetve egy céges keretrendszer elé, amiben volt vagy 100 ezer írott sor (és többmillió generált), és mit ad isten, 1-2 hónap után már rutinszerűen használtam a debuggert. :D
2016. júl. 8. 23:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!