Ha az egyik gombbal megnyitottam egy file-t, akkor a másik programkódjában hogyan tudom meghívni? C#
Az egyik gombbal be tudsz tallózni egy file-t, a másik ugyan csak betallóz, de amikor azt megnyitja, akkor össze hasonlítja a 2-t, és át írja a különbséget a másodikban.
Szóval, hogyan tudom felhasználni a file nevű változót a másik gombnál?
textBox1.Multiline = true;
OpenFileDialog openFileDialog1 = new OpenFileDialog();
int size = -1;
string text = "";
string file = "";
DialogResult result = openFileDialog1.ShowDialog();
if (result == DialogResult.OK)
{
file = openFileDialog1.FileName;
try
{
text = File.ReadAllText(file);
size = text.Length;
}
catch (IOException)
{
}
}
int a = 0;
int b =1;
int c = 0;
int d = 0;
XmlDocument xmlDoc = new XmlDocument();
xmlDoc.Load(file);
Eltudnád mondani, hogy ez pontosan mit jelent, és hogyan lehetne orvosolni? :D
Még a kezdők között vagyok, szóval bármiféle oktatást elfogadok :3
Ha megfogadsz egy tanácsot, előbb valami c# meg egy oop könyv elolvasásával és megértésével és megtanulásával kezdd, majd utána térj vissza erre a programra.
Amíg ez nincs meg, nehéz lesz. Ha ezt a problémát valaki megoldja neked, akkor holnap vagy holnapután fogsz elakadni valami mással, és így tovább...
Akkor majd kérek tanácsot ugyan úgy, mert azt könnyebben megjegyzem, ha hibáztam valahol, és tudom mit kell csinálni, mert valaki konkrétan megírta a válasz. Ha pedig átolvasok egy könyvet, ami unalmas, valljuk be, abból nem fog túl sok minden megmaradni, én így vagyok ezzel...
a másik, akkor ha ezt oda írom
public static string file;
akkor az úgy jó lesz?
"Osztályszintű privát adattagban tárold a fájl-t"
public static string file;
akkor az úgy jó lesz? - > mivel a fent említett tanácsot követted,igen jó lesz.
A statikus osztály szintű tagokat Osztalynev.tulajdonsag/metodus -al éred el.
mindenki kapott zöldet,
esetleg ha lehetne még egy kérdésem, ha megmondod milyen könyvben oldalon találom meg azt is megköszönöm:
Ha file-ból kiíratok dolgokat egy textbox-ba, akkor azt hogyan lehet megcsinálni, hogy amikor a textbox-ban átírod a szöveget, akkor a file-ban is megváltozzon?
Ha file-ból kiíratok dolgokat egy textbox-ba, akkor azt hogyan lehet megcsinálni, hogy amikor a textbox-ban átírod a szöveget, akkor a file-ban is megváltozzon?
1. Meg nyitod a fájl folyamot,soronként olvasol.
2. Be írod a textbox Text - tulajdonságába a kiolvasott adatot. (RichTextBox- értelmesebb lenne erre,ha hosszabb a fájl.)
3. Módosítod a RichTextBoxot - majd amikor bele írtad amit akartál,vissza írod a fájlba (vagy append,vagy újra írod a fájl tartalmát).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!