Hogyan tudok ilyen PHP filet készíteni?
Az lenne az elképzelés, hogy van ugye egy connect.php, és ezt szeretném szerkeszteni böngészőböl, pl: egy edit.php Form al, amibe beírnám a hostot, felhasználót, jelszót, mint ugye mysqli be tenném ezt a connect.php-ban, csak egy felhasználóbarátabb felületen.
Segítene nekem valaki megírni ezt?
A Form része nemkeel, csak a file szerkesztős része.
Meg a connect.php-t hogyan szerkesszem át hogy az is jóléegyen?
Köszönöm!
Eddig így állok a connect PHP, MySQLi vel:
<?php
error_reporting(0);
$settings["host"] = 'localhost';
$settings["user"] = 'root';
$settings["password"] = '';
$settings["database"] = 'adatbazis';
$db = new mysqli($_settings["host"], $_settings["user"], $_settings["password"], $_settings["database"]);
if($db->connect_errno) {
echo $db->connect_error;
}
?>
És akkor oda a settings változokba kellene beleirtnom valahogy a form alapjan.
Itt nem az a nagy kérdés, hogy mennyire nehéz, hanem az, hogy mennyire biztonságos. Ha van egy ilyen edit.php-d, amibe ha sikerül bejutnom, nem elég, hogy megszerzem a teljes uralmat az adatbázisod fölött, hanem azt csinálok a szervereddel, amit nem szégyellek.
A válasz a kérdésedre egyébként a file_put_contents.
Leírnád nekem pontosan, hogyan is kell ezt megvalósítani? File t látja az odáig oké, csak hogyan hivatkozzak rá?
connect.php ban, ezeket a változókat kellene módosítaniuk:
$user = "";
$password = "";
$database = "";
$host = "";
A edit.php nak, amiben van egy form, 4 db text mezővel, amiknek a nevük:
<input type="text" name="user">
<input type="text" name="password">
<input type="text" name="database">
<input type="text" name="host">
Hogyan tudnám átvinni őket?
Én is elmondom, hogy ne tedd!
Abszolút nem biztonságos, 10 másodperc alatt bárki, aki kicsit is ért a webhez, szétbarmolhatja az oldalad, és ellophatja az összes adatot az adatbázisból.
Szerintem jobban jársz, ha ftp-n egy olyan fájlba rakod az adatokat, ahol nehéz megtalálni.
Hátsz úgy gondoltam, hogy ez egy komplett install.php lesz majd egyszer, csak részenként csinálnám meg a cuccost.
Pl: teszek majd bele ezt is ugye, meg mondjuk egy olyan oldalrészt ami a kezdőlapot állítja be, mely lap legyen ha az user be loginolt, akkor pl maga az adatbázist létrehozná, ilyenek, egy nagy átfogó install file, ami a végén törölné saját magát a szerverről, igy nem lessz később megtalálható, csak a konfigolást teszi barátabbá.
Lehet bullshitként hangzik, de hasznos lenne. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!