Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ez esetekben kell külön változó?

Ez esetekben kell külön változó?

Figyelt kérdés

Én általában nélkülük oldom meg, de rengetegszer látom ,hogy beteszik változókba.

booleannál pl returnnölöm a flase v true-t, nem pedig külön változót

boolean check(){

if(valami){

return true;

} else {

return false;

}

}

VS: boolean result; és a result lesz beállítva és a végén returnölve.

vagy tök mindegy?

2016. júl. 1. 14:20
 1/7 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok vele ,hogy vannak bonyolultabb esetek amikor elkerülhetetlen egy változó, de egyszerűbbeknél ,hogy érdemes?
2016. júl. 1. 14:21
 2/7 anonim ***** válasza:
Itt meg if sem kellene, csak siman "return valami;" es kesz.
2016. júl. 1. 14:35
 3/7 anonim ***** válasza:
Tény hogy egyszerűbb változó nélkül vissza adni egy eredményt,viszont amikor több feltétel vizsgálata akkor érdemes egy változó továbbá a változó lefoglalt memóriája fel szabadul a függvény befejeztével.Tehát nem fogsz memóriát pazarolni,mert a függvény hatókörében él a változó.
2016. júl. 1. 14:36
 4/7 anonim ***** válasza:
Teljesen helyzetfüggő, ha egynél többször kéne leírnod akkor érdemes(távolról sem kötelező) változóba rakni, ha nem, akkor meg ahogy jónak látod.
2016. júl. 1. 14:37
 5/7 anonim ***** válasza:

Strukturált programszerkezetnél mondjuk nem igazán megkerülhető a változó használata legtöbb esetben, de ez egy mellékes dolog :)

Alapvetően a változó az egyszerűbb, olvashatóbb, értelmezhetőbb programkódot szolgálja, ha egy 50 soros kiértékelő fvből kell egy igaz-hamis értéket visszaadnod a végén, sokkal egyszerűbb egy változót állítgatni, mint kimatekolni hogy hol hogyan miként menjen a feltételkezelés.

2016. júl. 1. 17:10
 6/7 anonim ***** válasza:
Hat, ahol mar 50 soros a kiertekelo fv. es matekozni kell, hogy igaz/hamis, akkor valamit alapjaba veve rontottal el. Marmint mar maganal a tervezesnel.
2016. júl. 1. 17:21
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem én terveztem, de volt szerencsém mókolni benne. Egy sokmillió soros keretrendszer kliens-szerveroldali adatszerkezete közötti transform metódus speciel többszáz sort felőrölt, és azon felül, hogy millió alprogramot hajtott végre, végső soron egy sikerült-nem sikerült értékkel tért vissza. Szóval van ilyen, jóval 50 sor fölött is, és nem éreztem olyan rosszul tervezettnek a rendszert.
2016. júl. 1. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!