Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Van valakinek véleménye/tapasz...

Van valakinek véleménye/tapasztalata a Mingw 64-bites verziójáról?

Figyelt kérdés

Eddig a sima 32-bites verzióját használtam, és eléggé meg voltam vele elégedve.

Egy 64-bites rendszerre kellene C és C++ fordító, de lenne egy-két kérdésem a Mingw-w64-ről olyanokhoz akik már tapasztaltabbak.

[link]

Vannak olyan szabványos funkciók amik egyszerűen nem működnek. Igen, még nem tudtam egy 64-bites rendszeren kipróbálni a Mingw64-et, de nekem valahogy úgy tűnik mintha már nem bízhatnék semmiben amit eddig tudtam a 32-bites Mingw-ből vagy a szabványról..

Mennyire megbízható/terhelhető a Mingw-w64? Asztali alkalmazások fejlesztésére. Tudom, ha az elérhető legjobb gcc kell, akkor linux, de nekem Windows-ra kellene.

Megköszönném ha segítenétek.

2016. jún. 8. 09:20
 1/2 anonim ***** válasza:

Nyugodtan használhatod, nem harap, és a linkelt oldal egyébként is az eredeti MS API rossz működéséről szól, nem arról, hogy a mingw ne működne rendesen. Nyilván ez annak érdekes, akinek van egy programja egyik platformara, és szeretné a másikra átvinni, esetleg kifejezetten támaszkodik a hibás működésre.

Tipp: mingw_w64 telepíthető és kereszt-fordítható linux alatt is, ha érdekel.

2016. jún. 8. 15:03
 2/2 A kérdező kommentje:

Tehát akkor ugyanolyan jól működik mint a 32bites változata.

"a linkelt oldal egyébként is az eredeti MS API rossz működéséről szól, nem arról, hogy a mingw ne működne rendesen"

Tehát akkor ez nemcsak Mingw64-en, hanem az összes olyan programozási környezetben hibás lenne ami az említett funkciót meghívja, igaz?

"ez annak érdekes, akinek van egy programja egyik platformara, és szeretné a másikra átvinni"

Egy 64bites rendszeren gond nélkül létrehozhatok 32bites kódot, igaz? Ha meg Linuxra kellene, Linuxra egyébként is van jobb gcc.

Köszönöm a segítséged, üdv

2016. jún. 8. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!