Üdv! A kérdés azokhoz szól, akik értenek c# windows application programozáshoz!?
Figyelt kérdés
Hogy lehetne megoldani, hogy a képen látható módon feldolgozzam az első dgv1 értékét és megkapjam a dgv2 értékét (képen talán érthető!)
2016. jún. 1. 16:56
1/9 anonim válasza:
Linq-val, grop by az első oszlopra és min kiválasztás gondolom a másodikra.
1 sor.
2/9 A kérdező kommentje:
Tudsz küldeni egy példát? Mert szerintem ez több ezer adatra kicsit bonyolódik
2016. jún. 1. 18:45
3/9 anonim válasza:
Semmivel sem bonyolódik, ez a lényege.
4/9 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, itt nem egy datagridview adatait dolgozza fel nem tudom ez nekem mennyire használható
2016. jún. 1. 18:59
5/9 anonim válasza:
Olvass utána a Linq-nak, pont az a lényege, hogy szinte bármilyen adathalmazon tudod használni, mert dob fölé egy egyszerű lekérdező réteget: [link]
A datagridviewhoz meg csak guglizni kell:
Persze meg lehet csinálni a feladatok brute-force-szal, ciklusokkal is, az sem nehezebb, csak csúnyább.
6/9 A kérdező kommentje:
Engem a ciklusos megoldás érdekelne leginkább!
2016. jún. 1. 19:24
7/9 anonim válasza:
És ott mi okozza a gondot?
Végigmész a gridview sorain, ha új nevet találsz, akkor azt a sort bedobod az újba.
Ha olyat találtál ami már van, akkor pedig min kiválasztás.
8/9 A kérdező kommentje:
Így próbálkozok, de valamiért nem működik
2016. jún. 1. 19:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!