SZTE TTIK Programtervező informatikusok: Válaszolnátok pár kérdésemre?
Gimibe járok és tervezem a jövőmet, amihez ez a szak vezet.
1. Mennyi pontszámmal kerültetek be?
2. Középszintű info és matek érettségi elég?
3. Mennyire segít, ha előtte tanulmányozom a c++ nyelvet?
A válaszokat előre is köszönöm:)
Bár nem SZTE-s tananyag, mi ezeket tanuljuk Debrecenben ugyanezen a szakon:
Itt van pár szegedi:
De vigyáz! Véleményem szerint a legundorítóbb anyagokat fogod itt találni a képzés során. (számítástudomány)
Ha esetleg valakinek még releváns a kérdés itt hagyok én is egy választ.
1. 453 pont
2. Infoból teljesen felesleges az emelt szerintem, amit ott programozásból tudni kell azt úgyis max 1 hónap alatt tudni fogod az egyetemen. Matekból viszont akár kötelező követelmény is lehetne az emelt szerintem, rengeteget számít. Én emelt matekkal jöttem és alig hittem el mekkora a különbség. Ami másoknak teljesen új és napokig, hetekig tanulniuk kell hogy megértsék, az neked rutinból menni fog ha emelt matekod van. Én pl 2 tárgyból szereztem megajánlottat emiatt az első félévben. Nagyon nem mindegy hogy 2 vizsgával több vagy kevesebb.
3. Majdnem mindegy hogy milyen nyelvet ismersz, a készség a lényeg, tehetség és szorgalom kell. A nyelveket megtanítják az egyetemen, de a készséget magadtól kell. De amúgy igen, C vagy C++ tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!