Adatbázis tervezés - Tudnátok segíteni nekem megtervezni egy egyszerű táblát?
Sziasztok! A legjobb tudásom szerint elkészítettem egy adatbázist (MySQL), de sajnos használhatatlan. Az újratervezésben szeretném a segítségeteket kérni.
A probléma:
A MySQL adattáblámban több, mint 250 millió rekord van jelenleg. Bármilyen interakció a táblával (lekérdezés, utasítás) percekig tart.
A szerver (localhost, a fejlesztés miatt):
- Windows 8.1 Pro
- RAM: 12 gb
- Apache 2.4.17, MySQL 5.7.9
Ahogy most a táblám szerkezete kinéz (egy táblám van):
var1 karakterlánc - max 16 karakter (átlagban 8-9) (index, kulcs, egyedi)
var2 tinyint
var3 tinyint
var4 tinyint
var5 tinyint
var6 boolean
var7 boolean
var8 boolean
Minden rekordnál minden mezőnek van értéke és a rekordok között nincs ismétlődés.
Utánaolvastam a problémának és a következőket találtam:
- Konfiguráció módosítása (mivel nem javított a helyzeten, ezért gyárira állítottam vissza)
- Táblapartícionálás (ezt nem tudom hogyan kell :( )
A célom az, hogy a tábla adatait egy Ajax-ot alkalmazó keresési űrlapon megjelenítsem. Tulajdonképpen egy keresőt szeretnék létrehozni hozzá, de ez karakterleütésenként egy lekérdezést jelent, akár többszázezer adattal.
Minden segítséget nagyon köszönök nektek :)
250 millió sor 4 tinyintre meg 3 boolanre?
Mi akar ez lenni?
> Tulajdonképpen egy keresőt szeretnék létrehozni hozzá, de ez karakterleütésenként egy lekérdezést jelent, akár többszázezer adattal.
Ehhez 2 megjegyzés:
- Ne minden karakterleütésnél fusson query, mert tök fölösleges. Állíts be az autocomplete-nek delay-t, mondjuk 500ms-t. Vagyis ha 500ms-ig nincs leütés, akkor induljon lekérdezés.
- Ne kérdezz le többszázezer adatot, mert szintén fölösleges. 10-20-nál többet nem érdemes megjeleníteni, így lekérdezni sem*, inkább csinálj lapozást, ha ez valami admin felülethez kell, és használd a LIMIT és OFFSET záradékokat.
(*: Persze ha aggregálást is végeznél az összes találaton, az más tészta.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!