Pascalban hogy lehet sort törölni?
Tehát az a gondom, hogy kell írjak egy dobókocka programot, ahol a felhasználó szóközzel állítja meg a kocka pörgését. Addig megvagyok, hogy 1-6-ig menjen csak a pörgetés meg azt is megalkottam, hogy szóközre vegye fel az adott értéket, de azt nem tudom megcsinálni, hogy
1) vagy egy karakterhely írja ki mindig a számokat
2) vagy ha már elfutott 6-ig a számlálás, akkor azt a sort törölje ki. Ezt kb. úgy képzelem el, mint a képernyő törlést, de ne az egész képernyőt törölje, hanem csak azt az 1 sort.
Sajnos nem vagyok jó programozásból és ez házi feladat :(
a legegyszerűbb persze a clrscr, de ha neked az nem jó, akkor emlékeim szerint van a gotoxy(x,y); parancs, ahol a gotoxy(20,10); parancsra a kurzor a 20. sor, 10. oszlopába viszi a kurzort
gotoxy(20,10);
random érték kiíratása;
megint gotoxy(20,10);
rendom kiíratása
és így a space-ig
egy elegánsabb megoldás az, hogy le lehet kérdezni az X és Y aktuális paraméterét egy egy változóba, majd a gotoxy(x,y)-ba ezt a két paramétert teszed be, a Pascal helpjében benne van ez is, most nem emlékszem rá így hirtelen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!