Elakadtam PHP-ban kéne egy kis segítség?
Figyelt kérdés
Egy eléggé fura hibával találkoztam, csak ha számokat adok meg vagy számokra hivatkozó változókat, csak azokkal tudok lekérdezést készíteni. A változó típusára gyanakszom, de nem találok semmilyen erre utaló hibát a forráskódban, meg amennyire tudom nem is nagyon számít a típus a php-ban. Szóval akárhányszor szöveget, jelen esetben nevet próbálok megadni, hogy az alapján adjon vissza értéket egy mysql adatbázisból,kiírja a lekérdezés kódját a weblapra, viszont ha számot írok be akkor meg tökéletesen működik. Valaki segítsen legyen szíves minél hamarabb, mert holnapig délelőttig el kell küldenem a tanáromnak mivel, ez a házim. Vannak benne használatlan változók és fölösleges kommentek, amiknek az egészhez programhoz semmi közük sincs ne lepődjetek meg, majd kitörlöm. A forráskód innen érhető el: [link] A válszokat előre is köszönöm!2016. máj. 13. 23:42
1/4 anonim válasza:
Idézőjelek.
Az SQL-ben magában is kellenek, ha már nem használtál rendes paramétereket... (Ja igen, így a mostani formában nagyon nem jó az a lekérdezés összerakás. Olvass kicsit a prepared statementekről).
2/4 anonim válasza:
$sql = "Select Szezon From Bajnoksagok Where Bajnok=$szezon";
Illene a $szezon-t aposztrófok közé rakni, ha sztringet raksz bele.
$sql = "Select Szezon From Bajnoksagok Where Bajnok='$szezon'";
3/4 A kérdező kommentje:
Köszi, működik. Két nyamvadt aposztróf miatt szarakodtam ezzel órákon keresztül...
2016. máj. 14. 10:36
4/4 anonim válasza:
Mondjuk eleve okádék dolog így querizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!