Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Aki több programozási nyelvet...

Aki több programozási nyelvet ismer, nem szokta összekeverni őket?

Figyelt kérdés
Elnézést ezért a talán buta, laikus kérdésért, de tényleg érdekel, hogy van ez. Nem tudom, egy átlagos programozó hány nyelven tud, nekem már azt is nehéz elképzelni, hogy akár 2-3 nyelvet hogyan lehet fejben különválasztani.

2016. máj. 12. 09:45
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Felmerül a kérdés - bár némileg eltér az eredeti témától -, hogy egy nyelv ismerete mire elég? Ha úgy van, ahogy írjátok, hogy feladathoz választunk nyelvet, akkor hány nyelv ismeretével lehet (mondjuk a munkaerőpiacon) boldogulni?

2016. máj. 12. 17:51
 12/18 anonim ***** válasza:

Általában nem keverem össze, mivel előre tudom a fejemben, hogy milyen nyelven szeretnék írni. Pl.: ha angolul beszélek, és egy szó németül jut az eszembe, tudom hogy az német, nem szokás véletlenül németül becsusszantani szavakat :D

Viszont rendszeresen printf-et írok PHP-ben :D

És mégis működik :D

2016. máj. 12. 20:44
 13/18 anonim ***** válasza:

"ha angolul beszélek, és egy szó németül jut az eszembe, tudom hogy az német"

És ez milyen jó pl. programozás tekintetében.

Mivel sokszor hasonló kifejezés jut ugyan arra több platformon is.

pl. weben nagy betű:

php: strtoupper($str);

js: str.toUpperCase();

css: text-transform: uppercase;

Mindegyik str/text to/transform upper-case.

de alegtöbb nyelven C#, C++, .net toUpper() valamely változata.

Persze vannak teljesen eltérő részek, nem ilyen alapok mint if, for, while ....

2016. máj. 12. 21:13
 14/18 anonim ***** válasza:
90%
Egy nyelvet tudjál, azt pedig jól! De vannak esetek, amikor kell kiegészítő is. Pl. mondják hogy tudd a java scriptet megiírni, SQL-ben is legyél jó és ezek mellé a fő a c++ vagy c#, stb. De alapjában véve már egyel is el tudsz helyezkedni
2016. máj. 12. 21:17
 15/18 anonim ***** válasza:
Megesik, hogy auto helyett becsúszik egy var, esetleg fordítva. Bár function templatet még nem kezdtem el írni JavaScriptben.
2016. máj. 12. 22:30
 16/18 anonim ***** válasza:

Kicsit bele gondolva, nekem nem is a keveredés a nagyobb gondom.

Hanem mikor kötelezően vannak kis és nagy betűk egy funkcióba.

ilyen pl. a JS -ben a getElementById(), vagy ha tag name alapján szeretnénk akkor többes számban van az Elemt(s) és getElementsByTagName(), szerencsére a jQuery ezt kiiktatta, már csak ezért is imádom. :-)

2016. máj. 13. 04:33
 17/18 A kérdező kommentje:
Lepontoztátok azt a válaszadót, aki azt írta, hogy elég egy nyelvet jól tudni. Nem értetek egyet ezzel? Tényleg érdekelnek az őszinte vélemények, nem kötözködésből kérdezem.
2016. máj. 13. 17:06
 18/18 anonim ***** válasza:
54%

Mérnökinformatikus vagyok, a lepontozóknak nem tudom mi a foglalkozásuk :) Abba gondolj bele, hogy ha a szintaktikát megtanultad, hogy hogyan működik maga a programozás, akkor eleve 1 hónap alatt megtanulsz egy másik nyelvet. Anno c#-ból java-ba átmenni is 1 hét volt, mire egy prog 3-as szintet elértem belőle.

Másrészt meg miért kérnének pl. egy c#-os melónál java-t? nem fogsz 2 nyelvet programozni.. Attól még hogy tudsz 10-et, nem fogsz az adott melóhelyen, csak egyet használni. Én személy szerint olyan embert vennék fel a munkahelyre aki az adott nyelvet profi szinten tolja, minthogy azt, aki 5 öt csak jól. Oriási különbség van a kettő között :)

2016. máj. 13. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!